22Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: Κινηματογραφικά εργαστήρια σε τέσσερα σχολεία του Πύργου και της Αμαλιάδας τον Νοέμβριο

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: Κινηματογραφικά εργαστήρια σε τέσσερα σχολεία του Πύργου και της Αμαλιάδας τον Νοέμβριο

Οι ταινίες θα προβληθούν σε ειδική προβολή στο πλαίσιο της 18ης Camera Zizanio

Με την υλοποίηση τεσσάρων κινηματογραφικών εργαστηρίων μέσα στον Νοέμβριο, το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ανοίγει ένα «παράθυρο» δημιουργικής έκφρασης σε μαθητές σχολείων του Πύργου και την Αμαλιάδας. Τα παιδιά θα προσεγγίσουν πτυχές της 7ης Τέχνης σε συνεργασία με τέσσερις καταξιωμένους σκηνοθέτες, συνεργάτες του Φεστιβάλ, και θα δουλέψουν ομαδικά για την παραγωγή μιας ταινίας που θα αποτελέσει και το αντικείμενο του εργαστηρίου.

Ο Ηλίας Φλωράκης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, η Διονυσία Κοπανά στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, ο Νίκος Σταμπουλόπουλος στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου και ο Κώστας Κατράκης στο 3ο Λύκειο Πύργου, θα συνεργαστούν με τα παιδιά και θα επιλέξουν το θέμα, θα γράψουν το σενάριο και θα γυρίσουν την ταινία. Τα παιδιά θα δουλέψουν για τις ταινίες τους με την εμψύχωση και καθοδήγηση των υπεύθυνων σκηνοθετών των εργαστηρίων.

Σε πρώτη φάση τα παιδιά θα διδαχθούν τις βασικές αρχές της κινηματογραφικής γλώσσας, βασικές αρχές σεναρίου, θα προσεγγίσουν την σημασία του κινηματογράφου ως εργαλείο μάθησης ενώ παράλληλα θα δουν στην πράξη την λειτουργία της κινηματογραφικής ομάδας , που διέπεται από συλλογικό πνεύμα, υπευθυνότητα, δημοκρατική λειτουργία σε πνεύμα ελευθερίας και θα λάβουν τις αρχικές γνώσεις για βασικά τεχνικά ζητήματα (χώροι, χρώματα, κάμερα, ήχος, φωτισμός).

Σε δεύτερη φάση, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για την εύρεση του θέματος, επιλογή, μετά από συζήτηση, της πιο ενδιαφέρουσας ιδέας, επεξεργασία του σεναρίου και ανάθεση αρμοδιοτήτων στα μέλη της ομάδας (τεχνικό μέρος και ηθοποιοί).
Θα ακολουθήσει το γύρισμα των ταινιών, το μοντάζ και το μιξάζ ενώ οι ταινίες θα προβληθούν σε ειδική προβολή στο πλαίσιο της 18ης Camera Zizanio.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!