21Ιούλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Lifestyle | Πύργος: Αύριο η συναυλία τιμής και αγάπης στον Ηλία Ανδριόπουλο με τον Μανώλη Μητσιά

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Πύργος: Αύριο η συναυλία τιμής και αγάπης στον Ηλία Ανδριόπουλο με τον Μανώλη Μητσιά

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου διοργανώνει μια ξεχωριστή συναυλία τιμής και αγάπης στον Ηλία Ανδριόπουλο, το Σάββατο 4 Μαΐου στο θέατρο Απόλλων στις 9.30 το βράδυ.

Όσοι βρεθούν στην συναυλία, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή και την καθοριστική συμβολή του αντιπροέδρου του ΔΟΠΠ κ. Νικολάου Λαϊνόπουλου, θα απολαύσουν μία μουσική πανδαισία και θα ταξιδέψουν στον χρόνο με τα ωραιότερα τραγούδια του Ανδριόπουλου, που σφράγισαν ανεξίτηλα τα νεοελληνικά μας χρόνια. Θα θυμηθούν και θα σιγοτραγουδήσουν κομμάτια από τα «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», τα «Λαϊκά Προάστια» τους «Προσανατολισμούς», τις «Ξένες Πόρτες» και θα γνωρίσουν τα νεότερα έργα του, όπως τους «Αργοναύτες» τον «Φιλόπατρι», τον «Πρώτο ΄Υμνο» , τις «Ωδές» και άλλα.

Ο Μανώλης Μητσιάς, κλασσικός πια , έχει τραγουδήσει τους μεγαλύτερους έλληνες συνθέτες, θα είναι ο κορυφαίος ερμηνευτής της βραδιάς, μαζί με την εξαίρετη Θεοδώρα Μπάκα, μόνιμη συνεργάτιδα του Ανδριόπουλου από το 2008 , που ανήκει στην νεότερη γενιά καλλιτεχνών και μας έρχεται με πολλές διακρίσεις από την θητεία της στο Λυρικό τραγούδι. Στην εκλεκτή αυτή συντροφιά προστίθενται τρεις θαυμάσιοι μουσικοί, που γνωρίζουν σε βάθος και αγαπούν το έργο του: ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο, ο Αλέξανδρος Μποτίνης στο βιολοντσέλο και ο Ηρακλής Ζάκκας στο μαντολίνο – μπουζούκι.

Έτσι ο ποιητικός λόγος μέσα από τους ήχους της μουσικής του Ηλία Ανδριόπουλου, θα αντηχήσει θριαμβευτικά στον Απόλλωνα, σε μία μοναδική συναυλία, αφιερωμένη στο φιλόμουσο κοινό του Πύργου. Με αυτή του την εμφάνιση, ο συνθέτης θα τιμήσει με την σειρά του τον γενέθλιο τόπο του, που τον λατρεύει και αποτελεί γι αυτόν την αστείρευτη πηγή της εμπνεύσεώς του.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για τη διάθεση των θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!