22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Οικονομία | Μειώσεις έως και 50% στις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες

Ειδήσεις - Εκτακτη επικαιρότητα για Οικονομία Φορολογία Χρηματιστήριο και Κρίση στην Ελλάδα

Μειώσεις έως και 50% στις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες

Μειώσεις έως και 50% στις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες

Σε συνδιασμό με μικρότερες δόσεις οι τράπεζες στοχεύουν στην διευθέτηση καθυστερούμενων οφειλών που υπολογίζονται σε περισσότερα από δισ. ευρώ.

Μέτρα για την διευθέτηση μεγάλων χρεών που προέρχονται από χρήση πιστωτικών καρτών παίρνουν οι τράπεζες, σύμφωνα με το thetoc.gr, με στόχο να διευκολύνουν τους κατόχους στην αποπληρωμή των χρεών τους, σύμφωνα με το Εθνος, καθώς περισσότερες από 2 εκατομμύρια κάρτες εκτιμάται ότι βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των ενεργειών των τραπεζών είναι η μείωση των επιτοκίων σε ποσοστό 50%.

Η Eurobank προχωρά σε ρυθμίσεις ανάλογα με το ύψος της οφειλής και το χρόνο της καθυστέρησης, αντικαθιστώντας το υπόλοιπο των κόκκινων καρτών ή των προσωπικών δανείων σε νέα δάνεια με χαμηλό επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής.

Η Εθνική Τράπεζα θα προβεί σε αντικατάσταση της οφειλής σε νέο δάνειο με σταθερό επιτόκιο 10,1% και παράλληλη ρύθμιση της δόσης ανάλογα με το εισόδημα του κατόχου. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά οφειλές έως 40.000 ευρώ και διάρκεια αποπληρωμής έως 150 μήνες.

Η Alpha Bank θα προχωρήσει αυτόματα στο «κούρεμα» σε όσες κάρτες παρουσιάζουν καθυστέρηση αποπληρωμής που ξεπερνά τις 90 μέρες.

Τέλος, η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε να «πακετάρει» τις υπερχρεωμένες κάρτες και τα μικροδάνεια σε νέα δάνεια με επιτόκια από 8 έως 10%, ενώ για οικονομικά αδύναμους θα είναι δυνατό το «κούρεμα» 20% έως 30% της συνολικές οφειλής.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!