18Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Οικονομία | ΟΓΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων

Ειδήσεις - Εκτακτη επικαιρότητα για Οικονομία Φορολογία Χρηματιστήριο και Κρίση στην Ελλάδα

ΟΓΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων

ΟΓΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων

Το πρώτο 10αήμερο του Οκτωβρίου, δηλαδή 10 μέρες νωρίτερα από την καταληκτική προθεσμία της 20ης Οκτωβρίου, εκτιμά η διοίκηση του ΟΓΑ ότι θα καταφέρει να καταβάλλει την γ' δόση των Οικογενειακών Επιδομάτων.

Ύστερα από τις απαραίτητες διασταυρώσεις που έχουν γίνει με το υπουργείο Οικονομικών και ειδικά με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), μετά τις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που έγιναν, υπολογίζεται ότι θα υπερβούν τις 500.000 οι δικαιούχοι της γ' δόσης, όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr. Από αυτούς οι 235.463 είναι ήδη δικαιούχοι και έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Οι υπόλοιποι όμως θα λάβουν για πρώτη φορά φέτος τη συγκεκριμένη παροχή που αφορά το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Για το λόγο αυτό υπολογίζεται ότι η συνολική δαπάνη για να πραγματοποιηθεί η καταβολή της γ' δόσης των Οικογενειακών Επιδομάτων θα υπερβεί τα 222 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Έλεγχος Α21 στο oga.gr

Ο διοικητής του ΟΓΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης διευκρινίζει ότι, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr ), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων» εδω, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!