17Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Οικονομία | Αλαλούμ με το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Ειδήσεις - Εκτακτη επικαιρότητα για Οικονομία Φορολογία Χρηματιστήριο και Κρίση στην Ελλάδα

Αλαλούμ με το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Αλαλούμ με το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Δύο ανακοινώσεις εκδόθηκαν για το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

Αλαλούμ επικράτησε με την έκδοση δύο ανακοινώσεων για τις αποφάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που συνεδρίασε χθες Κυριακή.

Αν και στην πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι επανεξετάζεται στο σύνολό του το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, στη δεύτερη που ακολούθησε -και σημειώνεται πως πρόκειται για τη σωστή- δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά.

Η πρώτη ανακοίνωση εστάλη από λάθος και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, ωστόσο κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως παρά το γεγονός ότι στη δεύτερη ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα του ΦΠΑ το θέμα συζητήθηκε εκτενώς, αλλά εξαιτίας της πολυπλοκότητάς του θα εξεταστεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και δεν αποκλείεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής αποφασίστηκε να διερευνηθεί η κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, συζητήθηκαν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ εγκρίθηκαν και οι βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση…

«Συνήλθε σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής. Στη συνεδρίαση:

1. Εγκρίθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του προσχέδιου του προϋπολογισμού για το 2016, το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

2. Εξουσιοδοτήθηκε το υπουργείο Οικονομίας να διερευνήσει τρόπους άμεσης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πέραν εκείνων που ήδη καλύφθηκαν από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

3. Συζητήθηκαν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με στόχο την παρακολούθηση του εγχειρήματος και την υποβολή προτάσεων προς την κυβέρνηση. Στην εν λόγω επιτροπή θα συμμετέχουν με εκπροσώπους τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, Υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδος, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ταμείο Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων)».

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!