24Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Οικονομία | Πότε κατάσχεται το περιεχόμενο των θυρίδων - Τι ισχύει για οφειλές άνω των 150.000

Ειδήσεις - Εκτακτη επικαιρότητα για Οικονομία Φορολογία Χρηματιστήριο και Κρίση στην Ελλάδα

Πότε κατάσχεται το περιεχόμενο των θυρίδων - Τι ισχύει για οφειλές άνω των 150.000

Πότε κατάσχεται το περιεχόμενο των θυρίδων - Τι ισχύει για οφειλές άνω των 150.000

Τη δυνατότητα να δεσμεύονται καταθέσεις και τιμαλφή οφειλετών

που βρίσκονται σε θυρίδες προβλέπει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το fpress.gr, σύμφωνα με το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, το δημόσιο έχει τη δυνατότητα να κατασχέσει ακόμα και ολόκληρο το περιεχόμενο θυρίδων για όσους έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ.

«Στην περίπτωση αυτή δεσμεύεται το πενήντα τοις εκατό (50%) των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων του υπόχρεου. Το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες, δεσμεύονται στο σύνολό τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι οι αλλαγές δίνουν στο κράτος τη δυνατότητα να αποκτήσει καλύτερο οπλοστάσιο για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.

«Θυρίδες ανοίγονται και τώρα όταν γίνουν φορολογικοί ή άλλοι έλεγχοι», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Ουσιαστικά, αυτό που θα φέρει το πολυνομοσχέδιο είναι δέσμευση του 50% των καταθέσεων και του χρηματικού περιεχομένου θυρίδων (το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες δεσμεύονται στο 100%), για φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή άνω των 150.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ήδη από τις αρχές του 2014 ισχύει το άνοιγμα και η δέσμευση των θυρίδων για φοροδιαφυγή.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!