24Μάρτιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Οικονομία | Τώρα σχεδιάζουν φόρο 5 λέπτα σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ!

Ειδήσεις - Εκτακτη επικαιρότητα για Οικονομία Φορολογία Χρηματιστήριο και Κρίση στην Ελλάδα

Τώρα σχεδιάζουν φόρο 5 λέπτα σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ!

Τώρα σχεδιάζουν φόρο 5 λέπτα σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ!

Προκειμένου να εξευρεθούν τα κονδύλια που χρειάζονται για να μην ισχύσει ο 23% ΦΠΑ στην Παιδεία - Κάνουν πίσω από το πλάνο για φόρο μόνο στο ΚΙΝΟ - Αλεξιάδης: Μέσα στην ημέρα ή αύριο η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση - Διαψεύδει η κυβέρνηση

Νέα σχέδια για επιβολή φόρου πέντε λεπτών σε όλα τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ -και όχι μόνο στο ΚΙΝΟ- κάνουν τώρα στο υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών έλεγε στο protothema.gr ότι αναμένεται να επιβληθεί φόρος 5 λεπτών σε κάθε στήλη σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, όπως το ΚΙΝΟ, το Τζόκερ και το Λόττο. Η αρχική ιδέα για φόρο μόνο στο ΚΙΝΟ αποσύρθηκε καθώς διαπιστώθηκε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρώνονταν από το νέο φόρο στο συγκεκριμένο τυχερό παιχνίδι δεν θα υπερέβαιναν τα 200 εκατ.ευρώ και κατά συνέπεια δεν θα αποτελούσαν πειστικό ισοδύναμο αντί του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το νέο σχέδιο για επιβολή φόρου πέντε λεπτών σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και φαίνεται ότι είναι η λύση στην οποία καταλήγει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η αύξηση του ΦΠΑ σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο έχει συζητηθεί και με τους δανειστές.

Αλεξιάδης: Μέσα στην ημέρα ή αύριο η ρύθμιση για τα ισοδύναμα του 23% ΦΠΑ στην Παιδεία

Η σχετική διάταξη για το νέο τρόπο φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναμένεται να προωθηθεί ίσως και μέσα στην ημέρα, ή αλλιώς το πρωί της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομκών Τρύφωνας Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής. «Κάντε υπομονή. Μέσα στην ημέρα ή αύριο θα έρθει η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση» είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Αγώνας δρόμου για την συμφωνία επί των μέτρων

«Τα ρέστα της» δίνει η κυβέρνηση, για να κλείσει ως την Δευτέρα τα ανοικτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης, αλλά και να γλιτώσει τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση με έξτρα φόρο στον τζόγο.

Τα μέτρα που συζητούνται και πρέπει να εγκριθούν έως την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης από το Euroworking Group (ώστε να υπάρχει θετική απόφαση στο Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου) αφορούν στους πλειστηριασμούς, στις 100 δόσεις, στα γενόσημα και τον ΦΠΑ εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο για τα τελευταία (από τα πρώτα) προαπαιτούμενα που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, η κυβέρνηση –σε συνεννόηση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών- ετοιμάζεται να ανακοινώσει εντός των επομένων ωρών και ημερών τα εξής μέτρα:

- Αποσύρεται ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση: στο οικονομικό επιτελείο φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το μέτρο που πρότειναν έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη ζημιά, παρά όφελος για το δημόσιο και την ίδια την κυβέρνηση. Παρότι εξέδωσε παράταση για υπαγωγή στο καθεστώς ΦΠΑ όσων εκπαιδευτηρίων δεν το είχαν πράξει, αυτό έγινε για να σβηστούν πρόστιμα που είχαν επιβληθεί λόγω της νομικής εκκρεμότητας και όχι για να εφαρμοστεί από τις 16 Νοεμβρίου το μέτρο. Και ο επίτροπος Μοσκοβισί άλλωστε δήλωσε πως «δεν συζητήσαμε για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση», υπονοώντας πως μπροστά στα προβλήματα που ανέκυψαν, η κυβέρνηση έχει το ελεύθερο να επιλέξει άλλους φόρους.

Διαψεύδει η κυβέρνηση

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδονται οι πληροφορίες που αναπαράγονται σχετικά με τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, τα φροντιστήρια και τους παιδικούς σταθμούς.

«Η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το ποια θα είναι τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!