22Οκτώβριος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Οικονομία | Πλειστηριασμών… συνέχεια την Τετάρτη! Βγαίνουν στο σφυρί 266 ακίνητα

Ειδήσεις - Εκτακτη επικαιρότητα για Οικονομία Φορολογία Χρηματιστήριο και Κρίση στην Ελλάδα

Πλειστηριασμών… συνέχεια την Τετάρτη! Βγαίνουν στο σφυρί 266 ακίνητα

Πλειστηριασμών… συνέχεια την Τετάρτη! Βγαίνουν στο σφυρί 266 ακίνητα

Ξεκινούν και πάλι οι διαδικασίες ηλεκτρονικά και στα Ειρηνοδικεία

Μεθαύριο Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου ξεκινούν και πάλι οι πλειστηριασμοί μετά την αναστολή στην οποία είχε προβεί ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει το star.gr, θέλει πάση θυσία να γίνουν οι πλειστηριασμοί αυτοί, τόσο ηλεκτρονικά, όσο και στα ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς αποτελούν ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα που έχουν θέσει οι δανειστές για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σφυρί είναι προγραμματισμένα να βγουν 240 ακίνητα σε Ειρηνοδικεία και 26 με την ηλεκτρονική διαδικασία για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, αλλά και για οφειλές μεταξύ ιδιωτών.

Στην ηλεκτρονική ειδική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου (www.eauction.gr) έχουν ανέβει πλέον των 3.000 πλειστηριασμών που αφορούν ακίνητα κάθε μορφής.

Δεν είναι πάντως σίγουρο πόσα ακίνητα θα βγουν τελικά στο σφυρί, αφού οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους πριν φτάσει η μέρα του πλειστηριασμού.

Ανάμεσα στα ακίνητα που είναι προγραμματισμένο να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την Τετάρτη στην Αθήνα βρίσκονται μεταξύ άλλων ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Βούλας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Ανατολικής Αττικής, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως και έκτασης 628 τ.μ., έναντι του πόσου των 423.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 5.156 τ.μ., εκτός σχεδίου μετά διώροφης αυτοτελούς κατοικίας με υπόγειο, σοφίτα και ένα εκκλησάκι περίπου 45 τ.μ., στην περιφέρεια του Δήμου Μαρκόπουλου, έναντι του πόσου των 375.000 ευρώ κι ένα οικόπεδο έκτασης 215,70 μ.τ., άρτιο και οικοδομήσιμο στην περιφέρεια του Δήμου Αθηνών στη θέση «Τουρκοβούνια», έναντι του ποσού των 144.415 ευρώ.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!