22Ιανουάριος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Οικονομία | Φωτίου: Καμία αλλαγή τώρα στη μείωση επιδομάτων πολυτέκνων -Μέσα στο 2018 η αποκατάσταση

Ειδήσεις - Εκτακτη επικαιρότητα για Οικονομία Φορολογία Χρηματιστήριο και Κρίση στην Ελλάδα

Φωτίου: Καμία αλλαγή τώρα στη μείωση επιδομάτων πολυτέκνων -Μέσα στο 2018 η αποκατάσταση

Φωτίου: Καμία αλλαγή τώρα στη μείωση επιδομάτων πολυτέκνων -Μέσα στο 2018 η αποκατάσταση

Δεν πρόκειται να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση μέχρι τη Δευτέρα που θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μειώσεις στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων.

Αυτές τις διευκρινίσεις έδωσε στους κοινοβουλευτικές συντάκτες η υπουργός Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με το iefimerida.gr, όσον αφορά στις πρωινές δηλώσεις της στη Βουλή ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές σχετικά με τις μειώσεις στα επιδόματα για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.

«Κάνουμε μια πολύ μεγάλη θεσμική αλλαγή για τα οικογενειακά επιδόματα, 800.000 οικογένειες συνολικά θα δουν μεγάλες αλλαγές, από αυτές 738.000 θα δοθούν αυξήσεις, κάποιοι θα δουν μειώσεις αυτές λοιπόν τις μειώσεις εμείς θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στη χρονιά» είπε η κ. Φωτίου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει το 2018 να το αφιερώσει στην πολιτική για το παιδί

«Αυτό που με απασχολεί είναι να υπάρξει ηρεμία γιατί από λάθος έχει δημιουργηθεί ένα αίσθημα καταστροφολογίας για τους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους. Οι 50.000 τρίτεκνοι και πολύτεκνοι ωφελούνται από τις ρυθμίσεις.

Σε μία μεταρρύθμιση μπορεί όταν κάνεις ένα σύστημα να έχεις και κάποιες απώλειες αυτές τις απώλειες θα τις αντιμετωπίσουμε. Το οριζόντιο κριτήριο δεν αλλάζει ούτε η ρύθμιση θα έρθει μέχρι την Δευτέρα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Όλα θα γίνουν μέσα στη χρονιά»

Σε ερώτηση για την σύσκεψης που έγινε στο γραφείο του κ.Φλαμπουράρη και για τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η Θ. Φωτίου είπε. «Εσείς λέτε ότι υπήρξε γκρίνια από τους βουλευτές για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους».

Την κυρία Φωτίου σε συνόδευε ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων Μάκης Μπαλαούρας ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την επιστολή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖα Γεωργίας Γεννιά προς τον πρωθυπουργό για το θέμα, είπε «παιδιά από σας το ακούω, διάβασα την είδηση αλλά δεν την έχω δει την επιστολή της κ. Γεννιά, δεν την ξέρω»

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!