17Σεπτέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Οικονομία | Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Από 12 Ιουλίου το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού

Ειδήσεις - Εκτακτη επικαιρότητα για Οικονομία Φορολογία Χρηματιστήριο και Κρίση στην Ελλάδα

Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Από 12 Ιουλίου το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού

Από τις 12 Ιουλίου

θα ανοίξει τις πύλες του το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού, «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», το οποίο ήδη έχει «αναβαθμίσει» ενεργειακά, αλλά και αισθητικά, χιλιάδες σπίτια.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλη Βερροιόπουλο, «οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβληθούν από τις 12 Ιουλίου», με την ίδια πλατφόρμα που λειτούργησε και στον πρώτο κύκλο.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τελικά 25.000 νοικοκυριά (αντί για 20.000, όπως είχε ανακοινώσει πριν το Πάσχα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης).

Aφορά την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας, με επιδότηση που φτάνει το 70% για ποσά έως 25.000 ευρώ, ενώ θα προβλέπεται άτοκο τραπεζικό δάνειο για το υπόλοιπο του ποσού.

Τι αλλάζει στα εισοδηματικά κριτήρια για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Ο κ. Βερροιόπουλος έκανε λόγο -μιλώντας στα Νέα- και για διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως «η έβδομη κατηγορία δικαιούχων, στην οποία είχαν τη δυνατότητα χορήγησης άτοκου δανείου -όχι επιδότησης- φυσικά πρόσωπα και οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, θα ανέβει στα 80.000 ευρώ».

Εκτός αυτού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόγραμμα δε θα διαφέρει ιδιαίτερα ως προς τα κριτήρια και τους όρους από το προηγούμενο, το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ», με αποτέλεσμα το ανώτατο εισοδηματικό κριτήριο να είναι οι 45.000 ευρώ (για οικογένεια), ενώ,όσον αφορά στο σπίτι, το ανώτατο μέγεθος που θα καλύπτεται είναι τα 250 τετραγωνικά μέτρα.

5cb6b83f15702

Η πλατφόρμα θα ανοίγει τις πύλες σταδιακά ανά ομάδα Περιφερειών της χώρας, χωρίς να είναι ακόμη γνωστές συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ποιες εργασίες καλύπτει η επιδότηση του «Εξοικονόμηση κατ' οίκον»

Οι εργασίες που καλύπτονται είναι οι:

- αντικατάσταση κουφωμάτων

- τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος

- τοποθέτηση συστημάτων σκίασης

- η αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης

- αναβάθμιση παροχής ζεστού νερού χρήσης.

Σταθάκης: Να παράγουμε το 60% της ενέργειάς μας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030

Μιλώντας για την ενεργειακή αναβάθμιση και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο κ. Σταθάκης έχει δηλώσει πως στόχος είναι η Ελλάδα να παράγει σε δέκα χρόνια το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας, που χρειάζεται, από ανανεώσιμες πηγές.

«Η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Σήμερα, παράγουμε το 29% της ενέργειάς μας από ΑΠΕ, είμαστε από τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης, 4η νομίζω παγκοσμίως, όσον αφορά τη διείσδυση των ΑΠΕ, άρα η Ελλάδα πάει πολύ καλά στις ΑΠΕ και αυτό αποτελεί μία ισχυρή βάση στο γιατί θα πετύχουμε έναν πάρα πολύ υψηλό στόχο που είναι να φτάσουμε στο 60% το 2030», είπε προ εβδομάδων ο υπουργός Περιβάλλοντος.

star.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!