23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Περιβάλλον | Από τους μεγαλύτερους σκουπιδότοπους στην ΕΕ η Ελλάδα

Ειδήσεις και άρθρα για το περιβάλλον τoν καιρό την οικολογία την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανέωσιμες πηγές

Από τους μεγαλύτερους σκουπιδότοπους στην ΕΕ η Ελλάδα

Το 82% των αστικών αποβλήτων στην Ελλάδα συνεχίζει να καταλήγει στις χωματερές, σύμφωνα τη Eurostat, που υπολογίζει ότι

ετησίως κάθε σε κάθε κάτοικο αναλογούν 503 κιλά σκουπιδιών. Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 492 κιλά.

Το 2012, στις χώρες της Ε.Ε., το 42% των επεξεργασμένων αστικών αποβλήτων είτε ανακυκλώθηκε, είτε κομποστοποιήθηκε (27% και 15% αντιστχοίχως), το 34% ενταφιάστηκε και το 24% αποτεφρώθηκε. Την ίδια χρονιά, στην Ελλάδα ανακυκλώθηκε το 16%, κομποστοποιήθηκε το 2% και ενταφιάστηκε το 82% των αστικών αποβλήτων.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στην Ε.Ε., όσον αφορά την ταφή των απορριμμάτων, μετά τη Ρουμανία (99%), τη Μάλτα (87%), την Κροατία (85%) και τη Λετονία (84%).

Τα υψηλότερα ποσοστά επεξεργασίας αστικών αποβλήτων στην Ε.Ε. (ανακύκλωση ή κομποστοποίηση) καταγράφονται στη Γερμανία (65%), στην Αυστρία (62%), στο Βέλγιο (57%) και στην Ολλανδία (50%).

Το μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών παράγουν ετησίως οι Δανοί (668 κιλά ανά κάτοικο), οι Κύπριοι (663 κιλά), οι Λουξεμβούργιοι (662 κιλά) και οι Γερμανοί (611 κιλά).

Σημειώνεται ότι η Eurostat ορίζει ως «αστικά απόβλητα» αυτά που δημιουργούν τα νοικοκυριά, αλλά και όσα παρόμοια απορρίμματα παράγονται από μικρές επιχειρήσεις ή δημόσιους φορείς.

tvxs.gr
 

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!