23Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Περιβάλλον | Curiosity: Βρήκε μια... μπάλα στην επιφάνεια του Άρη

Ειδήσεις και άρθρα για το περιβάλλον τoν καιρό την οικολογία την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανέωσιμες πηγές

Curiosity: Βρήκε μια... μπάλα στην επιφάνεια του Άρη

Curiosity: Βρήκε μια... μπάλα στην επιφάνεια του Άρη

Πώς το ρόβερ της NASA εντόπισε, επίσης, στον κόκκινο πλανήτη ένα φανάρι κυκλοφορίας, ένα κράνος και μία σαύρα

Μπορεί το ρόβερ Curiosity της NASA να μην έχει εντοπίσει ακόμη κάποιο ίχνος εξωγήινης ζωής στον πλανήτη Άρη, τον οποίο εξερευνά τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, κατάφερε να βρει μερικά... διασκεδαστικά αντικείμενα, που θυμίζουν κάτι από τον πλανήτη Γη.

Το ρομπότ, το οποίο στα μέσα Σεπτεμβρίου έφτασε στον προορισμό του, το όρος Σαρπ του Άρη, στο κέντρο του τεράστιου κρατήρα Γκέιλ, βρήκε αυτή τη φορά μια ολοστρόγγυλη «μπάλα» στην σκονισμένη επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Μάλιστα, το  Curiosity μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές του στο Twitter την παράξενη αυτή εικόνα, ενώ πριν από μερικές ώρες έκανε και την πρώτη του συλλογή δείγματος του υπεδάφους του πλανήτη με το μικρό γεωτρύπανό του, όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία.

Πάντως, οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας έχουν εντοπίσει κατά καιρούς κι άλλα παράξενα αντικείμενα στην επιφάνεια του Άρη, βλέποντας μέσα από τα «μάτια» του Curiosity.

Ανάμεσα σε αυτά είναι κάτι που μοιάζει με φανάρι κυκλοφορίας, ένα δάχτυλο, ένα κράνος και μία... σαύρα!

Σημειώνεται ότι το κόστους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων Curiosity προσεδαφίστηκε στο εσωτερικό του κρατήρα Γκέιλ τον Αύγουστο του 2012 και βασικός στόχος του είναι να μελετήσει γενικότερα το αρειανό περιβάλλον και ειδικότερα να εντοπίσει ίχνη αρχαίας ζωής.

protothema.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!