22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Περιβάλλον | ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: βρέθηκε σημάδι ζωής στον πλανήτη Άρη;

Ειδήσεις και άρθρα για το περιβάλλον τoν καιρό την οικολογία την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανέωσιμες πηγές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: βρέθηκε σημάδι ζωής στον πλανήτη Άρη;

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: βρέθηκε σημάδι ζωής στον πλανήτη Άρη;

Μια σπουδαία ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα των ερευνών

Μια σπουδαία ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα των ερευνών για τον πλανήτη Άρη, έκανε η NASA!

Το ρομποτικό σκάφος Curiosity που βρίσκεται στον «Κόκκινο Πλανήτη» από το 2012, εντόπισε μυστηριώδη ίχνη μεθανίου που δεν μπορούν εκ πρώτης όψεως να ερμηνευθούν με βάση τη γεωλογία ή την οργανική ύλη που μεταφέρεται στον Άρη από κομήτες ή αστεροειδείς, όπως αναφέρει το star.gr.

Παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι για την προέλευση του μεθανίου, μπορούν ωστόσο να υποθέσουν με ασφάλεια ότι η πηγή είναι κάποιος οργανισμός βακτηριακού τύπου.

Να σημειωθεί ότι εάν η ύπαρξη ζωντανών, αναπνέοντων μικροβίων στον Άρη επιβεβαιωθεί, τότε θα πρόκειται για μια από τις πιο συνταρακτικές ανακαλύψεις της ιστορίας!

Πρόσφατα, η NASA ανακοίνωσε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή που εντοπίστηκε το μεθάνιο, υπήρχε κάποτε μια αρχαία λίμνη με φρέσκο νερό, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί «φιλικό» περιβάλλον για την ανάπτυξη της ζωής στο απώτερο παρελθόν.

Η νέα ανακάλυψη δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο επιστημονικό περιοδικό Science, μετά από την μελέτη των δειγμάτων διαφόρων αερίων που συνέλεξε το Curiosity.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!