18Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Περιβάλλον | ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ο «Σήφης» ο κροκόδειλος–Επιχείρηση για την ανάσυρση του από τη λίμνη

Ειδήσεις και άρθρα για το περιβάλλον τoν καιρό την οικολογία την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανέωσιμες πηγές

ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ο «Σήφης» ο κροκόδειλος–Επιχείρηση για την ανάσυρση του από τη λίμνη

ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ο «Σήφης» ο κροκόδειλος–Επιχείρηση για την ανάσυρση του από τη λίμνη

Το ερπετό θα μεταφερθεί στο μουσείο φυσικής ιστορίας προκειμένου να γίνουν εξετάσεις

Ζωντανό δεν κατάφεραν να τον πιάσουν και δυστυχώς βρέθηκε νεκρός ο πιο γνωστός κροκόδειλος της Ελλάδας, ο Σήφης!

Το ερπετό πιθανότατα δεν κατάφερε να αντέξει τον βαρύ χειμώνα που φέτος επεφύλαξε ο καιρός στην Κρήτη και χθες, Κυριακή, εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της επιτροπής να επιπλέει στο νερό του φράγματος Ποταμών στο Αμάρι, νεκρό, όπως αναφέρει το star.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου ενάμιση μήνα, από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι της επιτροπής, που είχε αναλάβει το θέμα, δεν τον είχαν εντοπίσει να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα. Όλον αυτόν τον καιρό προσπαθούσαν να τον «ανακαλύψουν» και δυστυχώς το διάσημο ερπετό φαίνεται πως δεν τα κατάφερε να παγιδευτεί και να ανασυρθεί ζωντανό, όπως όλοι ήλπιζαν.

Σήμερα, στο φράγμα έχουν μεταβεί τα στελέχη της επιτροπής, από τον ΟΑΚ , το Δασαρχείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, καθώς και ο ερπετολόγος, κ. Πέτρος Λυμπεράκης, με σκοπό να ανασύρουν το νεκρό ζώο.

Στη συνέχεια, το ζώο θα μεταφερθεί στο μουσείο φυσικής ιστορίας προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που παραμένουν ανοιχτά από την ημέρα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά και προκάλεσε με την παρουσία του έκπληξη και πολύ έντονο ενδιαφέρον, επιστημόνων και κοινού.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!