17Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Περιβάλλον | Πύργος: Συνεχίζεται η Γιορτή της Ανακύκλωσης στο Επαρχείο - Alfeios tzaz band και Υπόγειο Άκουσμα απόψε

Ειδήσεις και άρθρα για το περιβάλλον τoν καιρό την οικολογία την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανέωσιμες πηγές

Πύργος: Συνεχίζεται η Γιορτή της Ανακύκλωσης στο Επαρχείο - Alfeios tzaz band και Υπόγειο Άκουσμα απόψε

Πύργος: Συνεχίζεται η Γιορτή της Ανακύκλωσης στο Επαρχείο - Alfeios tzaz band και Υπόγειο Άκουσμα απόψε

Μετά από ένα πολύ κεφάτο βράδυ (αυτό της Τρίτης) που «σημαδεύτηκε από το live των Scandal, συνεχίστηκε και την Τετάρτη (3η ημέρα λειτουργίας) η Γιορτή της Ανακύκλωσης στο λόφο του Επαρχείου. Από τις 11 π.μ. - 1 μ.μ., και παράλληλα με την λειτουργία του Εργαστηρίου κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, η υπεύθυνη της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου, Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά, υποδέχθηκε τους μικρούς επισκέπτες της «Γιορτής Ανακύκλωσης» μιλώντας τους για τα παραδοσιακά σποράκια.

«Μαζί με τους αγγέλους του Νηπιαγωγείου ΡΗΓΑΣ μάθαμε για τα παραδοσιακά μας σποράκια, φυτέψαμε, σπείραμε και αποφασίσαμε πως κάνοντας ανακύκλωση θα σώσουμε την γη από τα σκουπίδια! Όλοι μαζί φωνάξαμε δυνατά "Ζήτω οι παραδοσιακοί σπόροι μας!"». δήλωσε η κα Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά.

Λίγο μετά τις 7 μ.μ. ξεκίνησαν την λειτουργία τους και τα περίπτερα των εθελοντικών ομάδων που συμμετέχουν στην Γιορτή. Η προγραμματισμένη ενημερωτική ομιλία από μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας για την Ανακύκλωση Φαρμάκων δεν πραγματοποιήθηκε κάτι που αναμένεται να συμβεί την τελευταία ημέρα της Γιορτής (Κυριακή 21 Ιουνίου). Η 3η ημέρα λειτουργίας έκλεισε με dj set από το δημοφιλές ντουέτο dj/μουσικών «12 Tones» που δημιούργησαν ατμόσφαιρα party για το νεανικό κοινό που βρέθηκε στο λόφο του Επαρχείου.

4η ημέρα (Πέμπτη, 18 Ιουνίου) πρόγραμμα

Από τις 11 πμ. - 1 μ.μ. θα συνεχίσει την λειτουργία του το Εργαστήρι κατασκευών από Ανακυκλώσιμα υλικά (που θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου). Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετάσχουν μικρά παιδιά και μαθητές δημοτικού.

Στις 7 μ.μ. ξεκινούν την λειτουργία τους τα περίπτερα των συλλόγων που συμμετέχουν στην Γιορτή, ενώ στον χώρο συνεχίζει (με ιδιαίτερη επιτυχία) την λειτουργία του το Ανταλλακτικό Παζάρι, ενώ οι διοργανωτές καλούν τους επισκέπτες να προσκομίσουν χρησιμοποιημένες μπαταρίες αλλά και φάρμακα που έχουν λήξει ή που δεν τους χρειάζεται και να τα τοποθετήσουν στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν στον χώρο. Την ηχητική κάλυψη της βραδιάς θα έχει ο dj K Michas.

Η 4η ημέρα θα κλείσει με την συναυλία της Alfios tzaz band και του χιπ-χοπ συγκροτήματος «Υπόγειο Άκουσμα».

Alfios tzaz band

Η Alfios tzaz band είναι μια μουσική παρέα που δημιουργήθηκε στον Πολυχώρο της Δεξαμενής. Έχει δύο τμήματα: το σύνολο των πνευστών με δάσκαλο τον Γιώργο Αντωνόπουλο και το σύνολο των κρουστών με δάσκαλο το Θανάση Καραμπέτσο. Ως ενιαίο σύνολο με μαέστρο τον Γιώργο Αντωνόπουλο πειραματίζεται ενορχηστρωτικά πάνω σε γνωστές και. άγνωστες μπλουζ μελωδίες. Στην συναυλία που θα παρακολουθήσετε την Πέμπτη τα κρουστά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι από ανακυκλώσιμα υλικά.

Υπόγειο Άκουσμα

Χιπ-χοπ σχήμα από τον Πύργο Ηλείας που αποτελείται από τους, Σωτήρας, Microphone Doctor (McD), Sado, Mc B.A.P., τα οποία δίνουν ο καθένας το δικό του χρώμα στα κομμάτια τους. Με παραγωγές και ιδέες δικές τους (έχουν κυκλοφορήσει δίσκο με τίτλο ''Ραδιενεργό Υλικό''), ενώ σε πολλά από τα κομμάτια τους τους συνοδεύει ο μοναδικός στο schratcing Dj Eddy!

2

7

yp akousma

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!