23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Περιβάλλον | Πύργος: Ολοκληρώνεται η Γιορτή Ανακύκλωσης στο λόφο του Επαρχείου

Ειδήσεις και άρθρα για το περιβάλλον τoν καιρό την οικολογία την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανέωσιμες πηγές

Πύργος: Ολοκληρώνεται η Γιορτή Ανακύκλωσης στο λόφο του Επαρχείου

Πύργος: Ολοκληρώνεται η Γιορτή Ανακύκλωσης στο λόφο του Επαρχείου

Mε «Passepartout» και «Ελεύθερη Πτώση» live

Από τις 7-12 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή

Στην τελική ευθεία μπαίνει αυτό το Σαββατοκύριακο η Γιορτή της Ανακύκλωσης. Η πολύπλευρη ενημερωτική-ψυχαγωγική 7ήμερη εκδήλωση που προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες στο λόφο του Επαρχείου στον Πύργο συνεχίζεται σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή αφήνοντας το δικό της ξεχωριστό οικολογικό-περιβαλλοντικό «στίγμα».

Χθες Παρασκευή, ολοκληρώθηκε το εργαστήρι κατασκευών από Ανακυκλώσιμα υλικά (με υπεύθυνη την Ρεβέκκα Κολιοπούλου). Στο χώρο της Γιορτής βρέθηκαν και τρία τμήματα με παιδάκια-μαθητές του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «ΡΗΓΑΣ» που συμμετείχαν στο Ανταλλακτικό Παζάρι με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Παράλληλα ξεκίνησε το θεατρικό παιχνίδι για τους μικρότερους επισκέπτες που υλοποιείται από την Θωμαή Γκερλεκτσή σε συνεργασία με το «Ονειροδρόμιο» Πύργου. Το θεατρικό παιχνίδι θα επαναληφθεί σήμερα Σάββατο αλλά και την Κυριακή από τις 7.30 έως τις 8.30 μ.μ. και αναμένεται να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ψυχαγωγική δραστηριότητα για τις οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και θα επισκεφθούν το Επαρχείο.

Χθες, επίσης, πραγματοποιήθηκαν χορευτικές επιδείξεις από τον Μουσικοχορευτικό-Λαογραφικό Όμιλο Πύργου «Μωραίτες» ενώ η συνέχεια περιλάμβανε προβολή-ομιλία από την Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας. Η 5η ημέρα «έκλεισε» με την συναυλία των «Σπόρων» του Γιάννη Κακολύρη ενώ το soundtrack της βραδιάς δημιούργησε ο dj JN Planetree.

Σήμερα Σάββατο οι επισκέπτες της Γιορτής θα μπορούν να ενημερωθούν στα περίπτερα των συλλόγων που συμμετέχουν και φυσικά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο ανταλλακτικό παζάρι που λειτουργεί καθ` όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης με μεγάλη επιτυχία. Επίσης οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να τοποθετήσει χρησιμοποιημένες μπαταρίες και φάρμακα που δεν του χρειάζονται ή έχουν λήξει στους κάδους που υπάρχουν γι` αυτό το λόγο στο χώρο. Από τις 7 έως τις 8.30 μ.μ. ηχητικά θα συμπράξει ο dj Christos T.

Το βράδυ του Σαββάτου οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία ν` απολαύσουν live τοπικό Ροκ μουσικό σχήμα «Ελεύθερη Πτώση».

Την Κυριακή, τελευταία ημέρα λειτουργίας της γιορτής, μετά το θεατρικό παιχνίδι, γύρω στις 8.30 μ.μ. το μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Παναγιώτης Μυλωνόπουλος θα κάνει ομιλία-ενημέρωση στους παρευρισκόμενους για την ανακύκλωση φαραμάκων. Περίπου στις 9 το βράδυ θα προβληθεί ντοκιμαντέρ από την «Deep Greece» που δημιουργήθηκε ειδικά για την «Γιορτή Ανακύκλωσης». Την ηχητική κάλυψη της βραδιάς θα έχει ο dj Themis Z.

Η διοργάνωση θα κλείσει με την συναυλία του συγκροτήματος «Passepartout» τα μέλη του οποίου αναμένεται να τιμήσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την Γιορτή της Μουσικής που θα γιορτάζεται εκείνο το βράδυ σε όλη την Ευρώπη!

3

Passepartout

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!