24Μάρτιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Περιβάλλον | Πύργος: Έπεσε η αυλαία για την πρώτη Γιορτή της Ανακύκλωσης στο Επαρχείο

Ειδήσεις και άρθρα για το περιβάλλον τoν καιρό την οικολογία την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανέωσιμες πηγές

Πύργος: Έπεσε η αυλαία για την πρώτη Γιορτή της Ανακύκλωσης στο Επαρχείο

Πύργος: Έπεσε η αυλαία για την πρώτη Γιορτή της Ανακύκλωσης στο Επαρχείο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Ανακύκλωσης στο Επαρχείο Πύργου η οποία ολοκλήρωσε τις δράσεις της χθες το βράδυ, ύστερα από μια εβδομάδα.

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί ποικιλοτρόπως για όλες τις πτυχές του καίριου ζητήματος της ανακύκλωσης, μιας και αυτός είναι πλέον ο βασικός τρόπος για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, σε μια πόλη, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Γιώργος Γουβιάς, έχει τραυματιστεί ιδιαίτερα.

Αναλυτικά ο κ. Γουβιάς ανέφερε:

"Σήμερα Κυριακή η Γιορτή της Ανακύκλωσης ολοκληρώνεται μετά από μια εβδομάδα συνεχών δράσεων, εδώ στο λόφο του Επαρχείου στον Πύργο. Προσπαθήσαμε όλη αυτή την εβδομάδα να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες όλων των ηλικιών με διάφορες δράσεις, είτε ήταν ομιλίες, είτε ήταν προβολές, είτε ακόμα ήταν εργαστήρια κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά -για τις μικρότερες ηλικίες αναφέρομαι-. Θέλω να πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανή μέσα στο κέντρο του Πύργου, που απ'ότι θυμάμαι σε τόσο μεγάλο εύρος ανάλογη εκδήλωση δεν έχει ξανασυμβεί. Είναι σημαντικό λοιπόν να καταλάβουμε όλοι ότι θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία όσον αφορά τη "σχέση" που έχουμε με τα απορρίμματα-απόβλητα. Όλα μπορούν να ανακυκλωθούν σε μεγάλο βαθμό που φτάνει ως και 40% και θα πρέπει νατο προσπαθήσουμε με το μέγιστο βαθμό στον οποίο μπορεί ο καθένας. Σε μια πόλη που έχει τραυματιστεί σοβαρά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, όλοι γνωρίζουν, η ανακύκλωση είναι κάτι που μπορεί να προσφέρει μια πολύ μεγάλη ανάσα στο συγκεκριμένο θέμα. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν εδώ στη Γιορτή της Ανακύκλωσης, όλους τους πολίτες που βρέθηκαν εδώ στο λόφο του Επαρχείου και ελπίζουμεότι θα μπορέσουμε να ξαναδιοργανώσουμε κάτι ανάλογο στο μέλλον σε μεγαλύτερο και σε καλύτερο βαθμό."

Ο κ.Μυλωνόπουλος Παναγιώτης, Γραμματέας του φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας, δήλωσε:

"Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και ευχόμαστε καλή επιτυχία στους διοργανωτές.
Ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ είναι για να ενημερώσουμε, για όσους δεν ξέρουν, ότι και τα φάρμακα τα οποία καταλήγουν και πάλι στο ποτήρι μας πρέπει να τα ανακυκλώνουμε.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, περίπου 11.000 φαρμακεία είναι στη μάχη για την ανακύκλωση των φαρμάκων. Στον τόπο μας είναι περίπου 130 φαρμακεία, στον Πύργο είναι 35.
Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι σε κάθε φαρμακείο, μπορούν τα φάρμακα τα οποία έχουν λήξει να τα αφήνουν εκεί, υπάρχει κάδος στον οποίο συλλέγουμε τα φάρμακα που έχουν λήξει και αυτά που δεν έχουν λήξει τα χρησιμοποιούμε στο κοινωνικό φαρμακείο. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί στο θέμα αυτό της ανακύκλωσης των φαρμάκων και να δώσω και πάλι συγχαρητήρια στους διοργανωτές και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία."

Τέλος. ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου, κ. Μπέλτσος Διονύσης, τόνισε:

"Σήμερα είναι η Τελετή Λήξης της Γιορτής της Ανακύκλωσης. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου την ομάδα Eco Πύργου, τον κ.Γιώργο Γουβιά, ο οποίος ήταν ό συντονιστής και υποκινητής της εκδήλωσης αυτής, το Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Σύλλογο "Ηλειοτέχνες" που συνείσφεραν τα μέγιστα.
Είναι μια σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν και στο μέλλον, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η ανακύκλωση έχει μπει στη ζωή μας και ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του δήμου Πύργου. Ήδη είμαστε στο 20% με ανοδική τάση και το μήνα Ιούνιο θα έχουμε πάλι αύξηση της ανακύκλωσης. Πρέπει να βγούμε πρωταθλητές σε όλη την Ελλάδα, να αποδείξουμε ότι είμαστε μια πόλη πλέον καθαρή και μια πόλη που και οι πολίτες της πλέον να σέβονται το περιβάλλον και την ίδια τους την πόλη. Θεωρώ, και θα δείτε μέσα στο επόμενο διάστημα και άλλες κινήσεις από τη δημοτική αρχή που θα αφορούν την ανακύκλωση. Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι εμείς θα προσφέρουμε τα απαραίτητα μέσα για να μπορούμε να κάνουμε τη διαλογή στην πηγή. Έχουμε φέρει αυτή τη στιγμή κάδους χρωματιστούς, που είναι το μέλλον την ανακύκλωσης, δηλαδή θα βάλουμε 4 ρεύματα κάδων ανακύκλωσης, ένα για χαρτί, ένα για πλαστικό, ένα για γυαλί και ένα για λευκοσίδηρο/αλουμίνιο. Φτιάχνεται ο χωροταξικός σχεδιασμός των κάδων. Θεωρώ ότι από εδώ και πέρα μόνο τα καλύτερα μας μένουν και τα καλύτερα θα έρθουν. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ."

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!