20Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Περιβάλλον | Τα πρώτα χελωνάκια του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς ξεκίνησαν το ταξίδι τους!

Ειδήσεις και άρθρα για το περιβάλλον τoν καιρό την οικολογία την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανέωσιμες πηγές

Τα πρώτα χελωνάκια του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς ξεκίνησαν το ταξίδι τους!

Τα πρώτα χελωνάκια του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς ξεκίνησαν το ταξίδι τους!

Παρασκευή 12 Ιουνίου στα πλαίσια παρακολούθησης της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta καταγράφεται η πρώτη φωλιά για το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς. Η φωλιά αμέσως προστατεύεται με ταινία σήμανσης, ενημερωτική πινακίδα και καθημερινά παρακολουθείτε.

Πέρασαν από τότε 57 ημέρες μέχρι να εκκολαφθούν τα αυγά που εναπόθεσε η χελώνα και τα πρώτα καρετάκια το βράδυ της Παρασκευής 7 Αυγούστου αναρριχήθηκαν μαζικά προς την επιφάνεια της άμμου εγκαταλείποντας τη φωλιά τους με μοναδικό προορισμό τη θάλασσα.

Όποιο είναι τυχερό και επιζήσει από τους θηρευτές, τις καιρικές συνθήκες αλλά και τον άνθρωπο επιστρέφει στις ακτές της περιοχής που έχει καταγράψει στο μυαλό του από τότε που ήταν νεοσσός για να ζευγαρώσει. Το θηλυκό φτιάχνει την φωλιά του στην παραλία για να γεννήσει τα 80-120 αυγά που μοιάζουν σαν το μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ.

gxsebdqafb55c8eeea79ae1

Ο αριθμός των φωλιών στο Εθνικό Πάρκο αυξάνεται και η προστατευόμενη περιοχή έρχεται να επιβεβαιωθεί από το πρόγραμμα που υλοποιείται για πρώτη φορά από την ίδρυση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης ως σημαντική περιοχή ωοτοκίας για το απειλούμενο θαλάσσιο είδος.

Η προσπάθεια συνεχίζεται ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών που θα μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το μοναδικό γεγονός πολίτες και λουόμενοι της ευρύτερης περιοχής!

mvsueyohrl55c8eeb47e57d

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!