22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Περιβάλλον | Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου - Στροφυλιάς: Ασυνείδητοι "έκοψαν" με αλυσοπρίονο ξύλινους στύλους της ΔΕΔΔΗΕ που προοριζόταν για φωλιές πελαργών

Ειδήσεις και άρθρα για το περιβάλλον τoν καιρό την οικολογία την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανέωσιμες πηγές

Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου - Στροφυλιάς: Ασυνείδητοι "έκοψαν" με αλυσοπρίονο ξύλινους στύλους της ΔΕΔΔΗΕ που προοριζόταν για φωλιές πελαργών

Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου - Στροφυλιάς: Ασυνείδητοι "έκοψαν" με αλυσοπρίονο ξύλινους στύλους της ΔΕΔΔΗΕ που προοριζόταν για φωλιές πελαργών

Στις 4 Απριλίου 2015 το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. τοποθετούσε στην περιοχή του Μετοχίου, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, τέσσερις ξύλινους στύλους ανά δεκαπέντε μέτρα με δυο τεχνητά καλάθια-φωλιών πελαργών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς.

Το αίτημα του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.) προς τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Πελοποννήσου-Ηπείρου, κ. Μυλωνά Σπυρίδων για τοποθέτηση νέων φωλιών πελαργών έγινε αμέσως αποδεκτό και ξεκίνησε η διαδικασία-μελέτη για την χωροθέτηση τους στην προστατευόμενη περιοχή.

Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση του προστατευόμενου είδους (πελαργός Ciconia ciconia Οδηγία 79/409/ΕΟΚ) ενθαρρύνοντας την πιθανότητα φωλιάσματος και πραγματοποιώντας τη διαδικασία πριν την αναπαραγωγική τους περίοδο όπως και έγινε.

Δυστυχώς όμως πριν μερικές ημέρες οι επόπτες φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης στα πλαίσια της καθημερινής περιπολίας τους έγιναν μάρτυρες ενός αρνητικούς γεγονότος παρατηρώντας και καταγράφοντας την απουσία δυο από τους τέσσερις ξύλινους στύλους.

“Ασυνείδητοι” κόψανε με αλυσοπρίονο τις βράδυνες ώρες της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2015. Άμεσα ενημερώθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ για το περιστατικό ενώ κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας.

Το σίγουρο είναι ότι οι δυο κομμένοι στύλοι δεν προορίζονται για καυσόξυλα αλλά για άλλη χρήση μιας και είναι εμποτισμένοι με πισσέλαιο για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η προσχεδιασμένη ενέργεια των αγνώστων για το φώλιασμα των πελαργών προδίδει απλώς την έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας και αγάπης προς κάθε απειλούμενο είδος και το φυσικό περιβάλλον.

styloS kommenos

zazuqrobhh560e7b87775bb

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!