24Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Περιβάλλον | Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς: Με μεγάλη επιτυχία η Γιορτή των Πουλιών

Ειδήσεις και άρθρα για το περιβάλλον τoν καιρό την οικολογία την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανέωσιμες πηγές

Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς: Με μεγάλη επιτυχία η Γιορτή των Πουλιών

Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς: Με μεγάλη επιτυχία η Γιορτή των Πουλιών

Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την ηλιόλουστη και ζεστή Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς που συνδιοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.), η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.).

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της περιβαλλοντικής εκδήλωσης για παρατήρηση πουλιών (birdwatching) στην λιμνοθάλασσα Προκόπου.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προστατευόμενης περιοχής είναι πράγματι η πλούσια ορνιθοπανίδα της. Η περιοχή είναι σημαντική για μεταναστευτικά, αναπαραγόμενα και διαχειμάζοντα υδρόβια ενώ βρίσκεται πάνω σε έναν από τους σημαντικότερους μεταναστευτικούς διαδρόμους των πουλιών.

Το κοινό αφού ενημερώθηκε για την φυσιογνωμία, την περιβαλλοντική αξία, τα οικοσυστήματα και την ορνιθοπανίδα της περιοχής από την Βασιλική Ορφανού και τον Διονύση Μαμάση με την βοήθεια εποπτικών μέσων (τηλεσκόπια-κιάλια) είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν ορισμένα είδη από τον φτερωτό κόσμο όπως φαλαρίδες, κορμοράνους, καλαμοκανάδες, λευκοτσικνιάδες, σταχτοτσικνιάδες, γλάρους, γερακίνες, καλαμόκιρκους και άλλα πτηνά.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και πεζοπορία εντός του παράκτιου δάσους κουκουναριάς Στροφυλιάς καθώς και επίσκεψη στο Τείχος Δυμαίων. Ο αρχαιολόγος Μιχάλης Γκαζής ενημέρωσε για την στρατηγική σημασία του αρχαιολογικού χώρου, την οχύρωση και τα Κυκλώπεια Τείχη. Η θέα για παρατήρηση πουλιών από την ακρόπολη ήταν εκπληκτική.

*Η δράση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης και στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης στο Λάππα.

8292 ph1

8292 ph2

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!