17Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Περιβάλλον | Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καβάλας στις εγκαταστάσεις της Energean στην Καβάλα

Ειδήσεις και άρθρα για το περιβάλλον τoν καιρό την οικολογία την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανέωσιμες πηγές

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καβάλας στις εγκαταστάσεις της Energean στην Καβάλα

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καβάλας στις εγκαταστάσεις της Energean στην Καβάλα

Τις χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης πετρελαίου της Energean Oil & Gas

στη Νέα Καρβάλη του ν. Καβάλας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 οι σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας), το οποίο είναι το μοναδικό του είδους του που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Οι συνολικά 124 σπουδαστές, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια κα. Τασούλα Λαζαρίδου, αρχικώς ακολούθησαν την απαιτούμενη εκπαίδευση σε ζητήματα ασφαλείας και εν συνεχεία ξεναγήθηκαν σε δύο ομάδες στις Μονάδες Παραγωγής, στον Θάλαμο Ελέγχου και στο Χημικό Εργαστήριο του εργοστασίου ΣΙΓΜΑ. Η εκπαιδευτική ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον προϊστάμενο Χερσαίων Εγκαταστάσεων κ. Νίκο Καρανάσο, τον επόπτη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών – Μελετών κ. Κώστα Αγγελίδη και τον επόπτη του Τμήματος Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων κ. Σάββα Δημητριάδη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μακράς και σταθερής συνεργασίας της Energean Oil & Gas με το ΤΕΙ Καβάλας, η οποία επιπλέον περιλαμβάνει την χορήγηση μεταπτυχιακών υποτροφιών, την εκτέλεση πρακτικής εξάσκησης στους χώρους εργασίας για τους σπουδαστές, την ανάθεση θεμάτων μελέτης, την παροχή εργαστηριακού εξοπλισμού και, βεβαίως, την απορρόφηση σπουδαστών από την εταιρεία, προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό του τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην χώρα μας.

Σημειώνεται ότι στην Energean Oil & Gas απασχολούνται πλέον 94 απόφοιτοι του ΤΕΙ Καβάλας.

enrg1

enrg2

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!