25Μάιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Περιβάλλον | Καρέ καρέ η θεαματική έκρηξη του ηφαιστείου Ποποκατεπέτλ - Εκτοξεύτηκε στάχτη σε ύψος δύο χλμ!

Ειδήσεις και άρθρα για το περιβάλλον τoν καιρό την οικολογία την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανέωσιμες πηγές

Καρέ καρέ η θεαματική έκρηξη του ηφαιστείου Ποποκατεπέτλ - Εκτοξεύτηκε στάχτη σε ύψος δύο χλμ!

Το τεράστιο ηφαίστειο

απέχει 70 χλμ από την Πόλη του Μεξικού και το όνομά του σημαίνει «το βουνό που καπνίζει»

Το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ στο κεντρικό Μεξικό εξερράγη το βράδυ του Σαββάτου, στέλνοντας στον αέρα μια τεράστια «στήλη» στάχτης, ύψους δύο χιλιομέτρων.

Βίντεο που κατέγραψαν τη θεαματική έκρηξη και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν το μεγάλο σύννεφο στάχτης να «δραπετεύει» ξαφνικά από τον κρατήρα, και ποτάμια μάγματος να κυλούν στα πλαϊνά του ηφαιστείου.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Μεξικού προειδοποίησε τους κατοίκους των γύρω χωριών να παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας από το ηφαίστειο, το οποίο παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα.

Επίσης τους συνέστησε να λάβουν μέτρα προστασίας από την πυροκλαστική ροή και την πτώση τέφρας που ίσως προκύψει τις επόμενες ώρες.

Με ύψος 5.426 μέτρα, το Ποποκατεπέλτ είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Μεξικού. Το ηφαίστειο υπήρξε ανενεργό για σχεδόν μισό αιώνα, αλλά το 1991 η ηφαιστειακή δραστηριότητα αυξήθηκε και από το 1993 καπνός βγαίνει μέσα από το ηφαίστειο σχεδόν καθημερινά.

Το όνομά του στη Νάουατλ γλώσσα σημαίνει «το βουνό που καπνίζει».

protothema.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!