25Μάιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε 200.000 ευρώ λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών;

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε 200.000 ευρώ λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών;

Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε 200.000 ευρώ λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών;

Τα καταγγελλόμενα -αν ισχύουν- δημιουργούν τεράστιο ηθικό και πολιτικό θέμα

Με ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να ενημερωθεί εάν ισχύουν οι πληροφορίες ότι προβεβλημένος υπουργός έσπευσε να αποσύρει 200.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό λίγες ώρες πριν την επιβολή των capital controls!

Αμείλικτα ερωτήματα και έντονο προβληματισμό προκαλούνται από ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, με την οποία ζητά να ενημερωθεί εάν ευσταθούν πληροφορίες που θέλουν προβεβλημένο υπουργό της κυβέρνησης να σπεύδει να αποσύρει 200.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό λίγες ώρες πρν την επιβολή των capital controls, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Ο βουλευτής Ηρακλείου επικαλείται δημοσίευμα της ιστοσελίδας notioanatolika.gr (http://www.notioanatolika.gr/parapol /8675-ypourgos-tis-kyvernisis-mazepse-oles-tis-prothesmiakes-katatheseis-tou-liges-ores-prin-to-kleisimo-ton-trapezon) σύμφωνα με το οποίο, υπουργός –δεν κατονομάζεται– που δεν πολιτεύεται στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά διατηρεί λογαριασμό στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας στην συγκεκριμένη πόλη, ζήτησε τηλεφωνικά από τον διευθυντή του υποκαταστήματος και τελικά κατάφερε να αποδεσμευτούν 200.000 ευρώ από τον προθεσμιακό του λογαριασμό. Τα χρήματα, σύμφωνα πάντα με την φημολογούμενη συνεννόηση μεταξύ του υπουργού και του τραπεζικού, θα έπρεπε να μεταφερθούν μέσα σε φάκελο και να παραδοθούν στο σπίτι στενού συγγενή του.

Η επικοινωνία του υπουργού με τον διευθυντή της τράπεζας έγινε στις 25 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα και τρεις ημέρες προ της επιβολής capital controls στο τραπεζικό σύστημα.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: «...ο λόγος για ιδιαίτερα προβεβλημένο υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα. [...] το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος -δεν δραστηριοποιείται πολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή- επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και λίγη ώρα αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τα 200.000 περίπου ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού».

Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει στην ερώτησή του πως «η ύπαρξη τέτοιων δημοσιευμάτων ή, ακόμη περισσότερο, η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και κρίνεται αναγκαία η δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων (εάν υπάρχουν) για την αποκατάσταση της αλήθειας. Αποτελει χρέος όλων μας η προστασία του 'υγιούς' πολιτικού συστήματος της χώρας, η απονομή της δικαιοσύνης και η απρόσκοπτη λειτουργία της αντικειμενικής και αξιόπιστης ενημέρωσης, και, ως εκ τούτου, παρακαλώ για την άμεση διερεύνηση του θέματος και για την δημοσιοποίηση των ευρημάτων. Είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε τα πάντα ώστε να διαλευκανθεί το ζήτημα αυτό και να λάμψει η αλήθεια».

Με την ερώτησή του, τέλος, που απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομιών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο κ. Αυγενάκης ζητά να μάθει: «

1. Υπάρχει Υπουργός της κυβέρνησής σας που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες;

2. Προτίθεστε να ζητήσετε να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου;

3. Υπάρχει για εσάς ζήτημα ηθικής τάξης αν μέλος/η της κυβέρνησής σας ή βουλευτές έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες;

4. Ζητώ, εκ νέου, να προβείτε στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (...), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α' και Β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της Κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου».

Την ίδια ώρα ο κ. Αυγενάκης με δεύτερη ερώτησή του για παρόμοιο δημοσίευμα που εμπλέκει πολιτικό πρόσωπο του νομού Ηρακλείου επισημαίνει όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων σημειώνει ότι το Σάββατο 04/07/2015 κατέθεσε αναφορά προς τους : « - κ. Έφορο Αντιπροσώπων Δικαστικής Αρχής Ηρακλείου (ΠΔ 26/12, άρθ. 67 & άρθ.14, παρ. 2, ν. 4023/2011)

- κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου
- κ. Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου
ζητώντας για την κλήση και διερεύνηση των καταγγελλόμενων από τον υπεύθυνο κατά νόμο εκδότη και δημοσιογράφο κ. Α. Ανδρικάκη, καθώς και για την άμεση και αποτελεσματική τήρηση των δικονομικών διατάξεων, ώστε να προσδιορισθεί η αλήθεια ή το ψεύδος της καταγγελίας και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Ακολούθησαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «...τα στοιχεία είναι γνωστά στα πολιτικά όργανα της συντεταγμένης πολιτείας μας - και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδό τους, τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών- που έχουν και την ευθύνη του ελέγχου, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών, από την πλευρά τους. Ενώ καλέσαμε από την πρώτη στιγμή τη δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση και να ζητήσει τα στοιχεία των τραπεζικών κινήσεων ...» και, εν συνεχεία, αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων και τη δημιουργία νέων σχολίων και αναφορών σε ονόματα.

Την Δευτέρα 06/07/2015 κατέθεσα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την υπ’ αριθ. πρωτ. 3949/319/06-07-2015 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών, με την επίκληση κοινοποίησή της στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου ζητούσα:
«α) αντίγραφα όλων των σχετικών εγγράφων (εάν υπάρχουν και εάν σας έχουν σταλεί όπως δηλώνει ο «αρθρογράφος») που αφορούν στην ανωτέρω υπόθεση και
β) την άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (...), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων α’ και β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της Κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου».

Την Τετάρτη 08/07/2015 απέστειλα επιστολή προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρα και την Πέμπτη 09/07/2015 απέστειλα επιστολή στον Προϊστάμενο της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Ε. Σφακιανάκη, κατόπιν και απειλών και υβριστικών μηνυμάτων που δέχθηκα. Και στις δύο επιστολές ζητούσα για τις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, απαιτούμενες ενέργειες των υπηρεσιών αυτών.

Επίσης, την Πέμπτη 09/07/2015 απέστειλα συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση στους:
- κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου
- κ. Έφορο Αντιπροσώπων Δικαστικής Αρχής Ηρακλείου (ΠΔ 26/12, άρθ. 67 & άρθ.14, παρ. 2, ν. 4023/11)
- κ. Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα, επίσης, την υπ΄ αριθ. πρωτ. 3984/09-07-2015 ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα «Μετέφεραν Υπουργοί και Βουλευτές της Κυβέρνησης χρήματα από ελληνικές τράπεζες σε τράπεζες του εξωτερικού;», στην οποία ρωτώ εάν: «α) υπάρχουν υπουργοί της κυβέρνησής σας ή/και βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση που έχουν μεταφέρει χρηματικά ποσά από τραπεζικές τους καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού;, β) προτίθεστε να ζητήσετε να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών, γενικών γραμματέων και διοικητών Οργανισμών του δημοσίου; και γ) υπάρχει για εσάς ζήτημα ηθικής τάξης αν μέλη της κυβέρνησής σας ή βουλευτές που σας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό;»

Την Παρασκευή 10/07/2015 κατέθεσα εκ νέου πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία (αρ. πρωτ. 5126/10-07-2015) προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποία διαβιβάστηκε ο φάκελος της υπόθεσης από τον Έφορο Αντιπροσώπων Δικαστικής Αρχής Ηρακλείου. Τέλος, την Δευτέρα 13/07/2015 κατέθεσα την υπ’ αριθ. πρωτ. A/67/13-07-2015 επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούση, ενημερώνοντας για την υπόθεση και ζητώντας για τις αρμόδιες ενέργειες.

Τέλος, σήμερα 14/07/2015 κατέθεσα επιστολή-καταγγελία στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) ζητώντας τη σύγκληση των αρμοδίων οργάνων για τη διερεύνηση της συμπεριφοράς του μέλους της Ένωσης κ. Α. Ανδρικάκη και των ενεργειών του αιτούμενος για τις άμεσες ενέργειες της ΕΣΗΕΠΗΝ για την αποκατάσταση της αλήθειας, την προστασία των πολιτών από συκοφαντικά – δίχως στοιχεία δημοσιεύματα και τη θωράκιση της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Παράλληλα, κατέθεσα την από 14/07/2015 ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα «Αποδεσμεύθηκαν τραπεζικές καταθέσεις Υπουργού της Κυβέρνησης σας, λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών;», όπου σύμφωνα με δημοσίευμα του site notioanatolika.gr, Υπουργός της Κυβέρνησης, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «... ο λόγος για ιδιαίτερα προβεβλημένο υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα. ... το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος - δεν δραστηριοποιείται πολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή - επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και λίγη ώρα αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τα 200.000 περίπου ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού...», ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που θα προκύψουν, καθώς και να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και όλων των βουλευτών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου.

Οι καιροί δεν επιδέχονται αμφισημίες και ανεύθυνη διάδοση φημών και «συμπερασμάτων» διότι πολύ απλά σπιλώνονται ανεπανόρθωτα προσωπικότητες και υπολήψεις, όπως επίσης δεν επιτρέπεται (εάν όντως υπάρχουν στοιχεία στη διάθεση σας) να μην ενημερώνονται οι πολίτες και η δικαιοσύνη. Η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας αποτελεί μέγιστο ζήτημα ηθικής τάξης».

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!