17Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Λάζαρος Ασμής: "Η Επανάσταση αποδείχθηκε ένα όνειρο. Οι επαναστάτες «σοβαρεύτηκαν»"

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Λάζαρος Ασμής: "Η Επανάσταση αποδείχθηκε ένα όνειρο. Οι επαναστάτες «σοβαρεύτηκαν»"

Λάζαρος Ασμής: "Η Επανάσταση αποδείχθηκε ένα όνειρο. Οι επαναστάτες «σοβαρεύτηκαν»"

Άντε και πάλι μνημόνιο! Αριστερό αυτή τη φορά.

«Τι να κάνουμε δεν το θέλουμε αλλά το επιβάλλει το εθνικό συμφέρον». Κακομοίρη « Τσε Αλέξη» σε συμπονεί και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, σε καταλαβαίνουν και οι Πασόκοι ενώ σε στηρίζει το ΠΟΤΆΜΙ.

Και πώς να μη σε στηρίζουν αφού μετά το μεγάλο ΟΧΙ έσπευσες να ενταχθείς στην μνημονιακή παρέα τους. Κι όλα αυτά με μια πραξικοπηματικού τύπου παρερμηνεία του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Ένα ΟΧΙ που αποτύπωσε ισχυρή διάθεση άρνησης των μνημονιακών μέτρων, σαν αυτών που προτείνεις. Ένα ΟΧΙ που σίγουρα έδειξε ότι ο λαός δεν βάζει το Ευρώ πάνω από την αξιοπρέπεια του, γιατί ήταν σαφής η διατύπωση από τους «εταίρους» μας ότι αυτό ήταν το ερώτημα που διακυβευόταν. Κλειστές οι Τράπεζες, τα ΜΜΕ να αφηνιάζουν, οι ευρω -νταβατζήδες να απειλούν με GREXIT και ο λαός τους γύρισε την πλάτη. Και μας είπες ότι ο λαός δεν θέλει τη ρήξη. Ο λαός έχει τη διάθεση, δεν έχει το πολιτικό υποκείμενο να στηριχθεί. Και εν πάση περιπτώσει τι το θες το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί σε μια διαδικασία πλήρους υποταγής;

«Σύντροφοι» τι έγινε; Δεν γινόταν αλλιώς; Σας εκβιάζουν; Φοβάστε το GREXIT; Και οι άλλοι ακριβώς τα ίδια μας έλεγαν. Το χειρότερο σε όλα αυτά είναι, ότι τους δικαιώσατε, τους «νομιμοποιήσατε»! Γι αυτό το μνημόνιο ποιος θα κάνει εξεταστική επιτροπή; Εν μια νυκτί αλλάξατε στρατόπεδο. Από οραματιστές γίνατε «ρεαλιστές».

Κάποιοι το έκαναν λέει για να μη χαθεί η δεδηλωμένη στην κυβέρνηση. Πρόκειται για έναν στυγνό πολιτικό εκβιασμό του αρχηγού σαν αυτόν που έκαναν και οι προηγούμενοι. Μα όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί δε φωνάζαμε ότι πρέπει να πέφτουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις;

Η αριστερά έχει το προνόμιο να μπορεί να δει στα μάτια τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον άνεργο. Εσείς τι θα πείτε στη γριούλα που της κόβετε το ΕΚΑΣ, στο μισθωτό που θα του περικόψετε το μισθό, τον αγρότη που ενώ δεινοπαθεί δε θα μπορεί πλέον να παίρνει φθηνό πετρέλαιο και θα τον τσακίσετε στη φορολογία; Πώς θα δείτε στα μάτια τους πολίτες των οποίων συνεχίζετε να κλέβετε το εισόδημα με μέτρα σαν το ΦΠΑ για το δώσετε στους τοκογλύφους εταίρους μας; Πώς θα βαπτίσετε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;
Θα πάρετε λέει τη διαβεβαίωση ότι θα συζητηθεί κάποτε το ζήτημα του χρέους. Συζητάτε για την διευκόλυνση της αποπληρωμής ενός χρέους, που η επιτροπή λογιστικού ελέγχου το κρίνει σε μεγάλο ποσοστό παράνομο. Ενώ εφαρμόσατε χρόνια αιτήματα του κινήματος, όπως το δημοψήφισμα και η επιτροπή λογιστικού ελέγχου, αδιαφορείτε επιδεικτικά για τα αποτελέσματά τους. Ο «ρεαλισμός» βλέπεις!

Σας εκβίασαν; Και θα γίνεται τώρα εσείς «βιαστές» των λαϊκών δικαιωμάτων; Έτσι απλά; Αγωνιστείτε ή παραιτηθείτε εάν θέλετε να κρατήσετε την αξιοπρέπεια σας!
Ξέρω θα ακουστούν τα γνωστά τσιτάτα: «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού», «δεν γίνεται πολιτική με οράματα» κλπ. Κάτι τέτοια έλεγαν στον στιχουργό που εμπνεύστηκε το στίχο :
«οι ποιητές χαθήκανε βαθιά στα όνειρά τους και τσαρλατάνοι χαίρονται που ήρθε η σειρά τους»

Ασμής Λάζαρος

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!