19Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Λάζαρος Ασμής: «Τα πιο μεγάλα ψέματα στα πιο αθώα βλέμματα»

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Λάζαρος Ασμής: «Τα πιο μεγάλα ψέματα στα πιο αθώα βλέμματα»

Λάζαρος Ασμής: «Τα πιο μεγάλα ψέματα στα πιο αθώα βλέμματα»

Έτοιμη λοιπόν η νέα συμφωνία, το νέο μνημόνιο.

Ζούμε αυτές τις μέρες ίσως μια από τις πιο τραγικές περιόδους της νεώτερης πολιτικής ιστορίας μας. Αυτοπροσδιοριζόμενοι αριστεροί πολιτικοί γίνονται οι θεματοφύλακες ενός ακραιφνούς νεοφιλελεύθερου προγράμματος. Και όλα αυτά εν μια νυκτί (εκείνη της 5ης προς 6ης Ιουλίου).
Τι θα ψηφίσετε, ρε «σύντροφοι»;

Τον ΕΝΦΙΑ; Τι παλεύατε τόσο καιρό μαζί μας στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»; Την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου; Τι φωνάζαμε στις πλατείες για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τις μειώσεις των μισθών, το ξεκλήρισμα των αγροτών;… κλπ, κλπ….

Κι όλα αυτά, σας είπαν, για να μην γίνετε «αριστερή παρένθεση. Μα μόλις τώρα ξεκινάτε να υλοποιείτε αυτοβούλως το σενάριο της «αποφράδας αριστερής παρένθεσης». Εκτός κι αν το ζητούμενο είναι να κερδίσετε μερικούς μήνες στην εξουσία.

Ή το κάνετε για να στηρίξετε τον Αλέξη; Μα ποιος είναι αυτός; Μήπως είναι ο μοναδικός πολιτειακός άρχοντας της νεώτερης ιστορίας που αλλοίωσε σε τέτοιο βαθμό το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος;

Μην μου πείτε πάλι τα περί μονόδρομου. Η θεωρία του μονόδρομου πάντοτε, αλλά κυρίως εδώ και πέντε χρόνια, είναι το άλλοθι των δυναστών. Αλλά ποιοι είστε εσείς που θεωρείτε ότι έχετε το δικαίωμα να αναιρέσετε τη νωπή λαϊκή εντολή του ΟΧΙ, ακόμη κι αν έτσι ήταν τα πράγματα;

«Ωριμάσατε» ξαφνικά και είδατε ότι δεν γινόταν αλλιώς; Όλο το πολιτικό σας παρελθόν ήταν μια ανωριμότητα; Όλη η αγωνιστική ιστορία σας (όσοι έχετε) αξίζει τέτοια διαπόμπευση; Ψηφίσατε τα προαπαιτούμενα, περάσατε το πρώτο τεστ υποτέλειας και τώρα προχωράτε ακάθεκτοι για το «έγκλημα» (το μνημόνιο κάπως έτσι δεν το λέγαμε;).

Από εσάς δεν το περιμέναμε. Τους άλλους τους ξέραμε. Τόσα χρόνια χτίζουν την πολιτική τους καριέρα ως υπηρέτες του οικονομικού κατεστημένου. Έχουν συνειδητά επιλέξει την πλήρη υποταγή στους πολιτικούς νταβατζήδες αυτού του τόπου. Τους βλέπεις ότι ψηφίζουν μνημόνιο και το ευχαριστιούνται, ειδικά τώρα που το κάνουν μαζί σας.
Εσείς όμως ρε «σύντροφοι» πώς θα το κάνατε; Εσείς που ήσασταν στις πλατείες και βιώσατε την αγανάκτηση. Νιώσατε την απέχθεια απέναντι σε αυτούς που μας «προδώσαν».
Σήμερα πια η διαφορά; Διαπραγματεύεται καλύτερα ο Αλέξης; Το ότι κάποιος είναι καλύτερος εντολοδόχος δεν κάνει τη διαφορά. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αλλά και η όλη επιχειρηματολογία πλέον είναι εξευτελιστικά ίδια («σωθήκαμε» από άτακτη χρεοκοπία κλπ).

Το ίδιο έγκλημα το δικαιολογείτε, πάνω στη δήθεν διαφορετική διάθεση. Κρίμα! Έτσι απλά και χοντροκομμένα. Αποτελείτε πλέον τραγική επανάληψη της ιστορίας. Όσο κι αν πιέζεται, όσο και εκβιάζεται ένας αριστερός δεν μπορεί να υιοθετήσει το ρόλο του δήμιου του λαϊκών δικαιωμάτων.

Κάνετε λέει πράγματα που δεν τα θέλετε αλλά αναγκάζεσθε. Υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για έναν εκπρόσωπο δημοκρατικού καθεστώτος; Νομιμοποιείτε το οικονομικό αποικιοκρατικό καθεστώς της χώρας, αποδεχόμενοι τον τραγικό ρόλο του κομπάρσου και ενός κυβερνητικού σχήματος, απλού διεκπεραιωτή…
Ψηφίστε λοιπόν και στηρίξτε το νέο μνημόνιο. Θα τα πούμε και πάλι στους δρόμους. Μόνο που τώρα θα είμαστε απέναντι, γιατί εμείς θα λέμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ μέχρι τέλους», απέναντι στο δικό σας «ΝΑΙ σε όλα». Άλλωστε και εσείς μαζί μας βροντοφωνάζατε τόσο καιρό: «ή με το μνημόνιο ή με το λαό!»

Ασμής Λάζαρος

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!