24Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Ο Λαφαζάνης έκανε κόμμα με 25 βουλευτές και παίρνει διερευνητική εντολή

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Ο Λαφαζάνης έκανε κόμμα με 25 βουλευτές και παίρνει διερευνητική εντολή

Ο Λαφαζάνης έκανε κόμμα με 25 βουλευτές και παίρνει διερευνητική εντολή

«Λαϊκή Ενότητα» ο νέος πολιτικός σχηματισμός - Δείτε ποιοι κατέθεσαν επιστολές ανεξαρτητοποίησης και μετέχουν στο νέο σχήμα - Δεν είναι η Ζωή μέσα στους «25» αλλά ο Στρατούλης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της ένταξής της

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον γεγονός.

Είκοσι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στη Βουλή επιστολές ανεξαρτητοποίησης και πλέον σχημάτισαν το δικό τους πολιτικό σχήμα το όνομα του οποίου είναι «Λαϊκή Ενότητα» και έχει ως επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Τυπικά οι «25» αποτελούν νέο κόμμα (μένει να κάνουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες), οπότε δικαιούνται σύμφωνα με τη δύναμή τους στη Βουλή να πάρουν και αυτοί διερευνητική εντολή.

Εντύπωση προκαλεί η απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη λίστα των «25» η οποία ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε σχέση με το πολιτικό της μέλλον.

Αναλυτικά οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας:

Λαφαζάνης, Αμανατίδου, Γαϊτάνη, Δελιμήτρος, Διαμαντόπουλος, Ζαννας, Ζαρδελής, Ησυχος, Ιωαννίδης Ηλίας, Κριτσωτάκης, Κυριακάκης, Κυρίτση, Κώτσας, Λαπαβίτσας, Λεουτσάκος, Μακρή Ραχήλ, Ουζουνίδου, Πετράκος, Σαμοΐλης, Σκούμας, Σταθάς, Στρατούλης, Τσανάκα, Χαραλαμπίδου, Ψαρρέα.

Διεργασίες από το βράδυ της Πέμπτης

Το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο πριν το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τα κορυφαία στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας συναντήθηκαν στο γραφείο της Αντιπροέδρου της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου προκειμένου να συντονίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Κατά πληροφορίες το όνομα του νέου σχηματισμού θα είναι Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο. Σε αυτό, κατά πληροφορίες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί να συμμετέχουν όσοι διαφωνούν με την στροφή του Αλέξη Τσίπρα και την ακολουθούμενη πολιτική των μνημονίων, δηλαδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ακόμη και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η απόφαση που έχει ληφθεί από τον κ. Λαφαζάνη και τους συντρόφους του είναι το κόμμα να έχει διοικούσα επιτροπή στα παλαιά πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ που κατέβηκε στις εκλογές του 2009 με αντίστοιχο μηχανισμό και συλλογική ηγεσία από τις τότε 13 συνιστώσες.

«Θα βρουν τον τρόπο οι δυνάμεις του όχι να συμμετέχουν σ' αυτές τις εκλογές» τόνισε ο Δημήτρης Στρατούλης σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής. «Αμέσως μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις εκλογές θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις όπου οι δυνάμεις του «όχι» θα εκφραστούν» τόνισε ο κ.Στρατούλης προαναγγέλοντας την ίδρυση του ΕΑΜ.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!