23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Το απόγευμα ορκίζεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Το απόγευμα ορκίζεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει.

Η επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- θα ανακοινώσει ως ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες την 20η Σεπτεμβρίου.

Αν και το «μπλοκ» των κομμάτων που ζητούν σύσκεψη αρχηγών είναι ισχυρό, φαίνεται πως τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους αρχηγούς και θα δώσει εντολή στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου να σχηματίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας αναμένεται να ορκιστεί σήμερα το απόγευμα, ενώ αύριο αναμένεται να ορκιστεί το υπουργικό συμβούλιο και να διαλυθεί η Βουλή.

Όσον αφορά τη στελέχωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, αρκετά φαίνεται πως είναι τα ονόματα που έχουν κλείσει.

Όπως σαςέχουμε αποκαλύψει στο star.gr, στο υπουργείο Εσωτερικών πιθανότατα θα τοποθετηθεί ο Γιάννης Μανιτάκης, ενώ υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης και υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Γιάννης Γιάγκος.

Όσον αφορά το υπουργείο Οικονομικών, πληροφορίες του Real FM θέλουν τον Γιώργο Χουλιαράκη, που συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδα, να τοποθετείται επικεφαλής, ενώ ο Αντώνης Ρουπακιώτης θα οριστεί υπουργός Εργασίας.

Για υπουργός Ανάπτυξης προορίζεται ο Νίκος Χριστοδουλάκης και για υπουργός Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη πιθανότατα θα αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού και η Φρόσω Κιάου θα οριστεί υπουργός Παιδείας.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!