24Μάιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Μητρόπουλος: Ο Τσίπρας δεν έχει δικαίωμα να με αποκλείσει από τς λίστες του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Μητρόπουλος: Ο Τσίπρας δεν έχει δικαίωμα να με αποκλείσει από τς λίστες του ΣΥΡΙΖΑ

Μητρόπουλος: Ο Τσίπρας δεν έχει δικαίωμα να με αποκλείσει από τς λίστες του ΣΥΡΙΖΑ

Σκεωρία και σπίλωσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής

Βαριά καταγγελία: Πήραν προαγωγή οι δικαστικοί που με ενοχοποίησαν! - Υποστήριξε ότι όσα είπε περί θατσερικής πολιτικής είναι παιδική χαρά σε σχέση με όσα γράφουν στην επιστολή τους οι «53» - Βούτσης: Μας έχει ενοχλήσει ότι επτά μήνες ο Μητρόπουλος αποστασιοποιούνταν από οποιαδήποτε τακτική της κυβέρνησης

Για «σχεδιασμένη και πρωτοφανή αθλιότητα» που στόχο έχει να τον πλήξει πολιτικά έκανε λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε αίθουσα της Βουλής, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ζήτησε «αντί συγγνώμης να αναζητήσετε την αλήθεια» και πρόσθεσε «σας έχω τα χαρτιά της στρατολογίας μου. Δείτε πόσες φορές είχα φυλακιστεί επι δικτατορίας. Σας ζητώ αντί συγγνώμης για τις υπερβολές που είπατε να αναζητήσετε την αλήθεια απέναντι στα παιδιά σας, τις οικογένειές σας, τις φιλενάδες σας».

Ο ίδιος στην εισαγωγική του τοποθέτηση επέλεξε να κάνει αρκετές προσωπικές αναφορές στην σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα την περίοδο που -όπως υποστήριξε- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακάλαγε για να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Πρόεδρος έχει ενημερωθεί το 2010 όταν με παρακάλεσε να ηγηθώ του ψηφοδελτίου παραπονεμένος που τον είχαν εγκαταλείψει ο Κουβέλης και ο Αλαβάνος. Του είχα πει: "πρόεδρε υπάρχει αθλιότητα απέναντι μου" και μου απάντησε "έχεις καλά άντερα Αλέξη"».

Υποστήριξε ότι η επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή φορολογική υπόθεση προέρχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε δε πως ο ίδιος επιμένει στην συμφωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα το 2010 και δήλωσε πως «δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως έκαναν άλλοι αγαπημένοι του σύντροφοι. Δεν αποχωρώ και ελπίζω ότι μακροπρόθεσμα θα ευοδωθούν τα οράματά μας».

Ωστόσο σε άλλο σημείο άφησε να εννοηθεί ότι ακόμα και αν επέλθει διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος θα εξακολουθήσει να εκπροσωπεί τους πολίτες του υπόλοιπου Αττικής.
Σημείωσε ότι «σε προσωπικές συνομιλίες με τον κ. Τσίπρα μου εγγυήθηκε ότι θα αρθεί υπεράνω των συντροφικών μαχαιρωμάτων και θα αποφασίσει την δική μου ελεύθερη συνεργάσιμη συμβολή που απεδείχθη και από τις ολονύκτιες κρίσιμες συνεδριάσεις της Βουλής».

Βούτσης: Μας έχει ενοχλήσει ότι επί επτά μήνες ο Μητρόπουλος αποστασιοποιούνταν από οποιαδήποτε τακτική ή πολιτική κίνηση της κυβέρνησης

Αξίζει, στο σημείο αυτό, να επισημανθεί ότι, πριν τη συνέντευξη Τύπου του κ. Μητρόπουλου, ο τέως υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι δεν γνωρίζει αν ο Αλέξης Μητρόπουλος θα είναι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ωστόσο εξέφρασε ενόχληση για τη στάση του, κατά τους τελευταίους επτά μήνες.


«Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης επί επτά μήνες καθημερινά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αποστασιοποιούνταν μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από οποιαδήποτε τακτική ή πολιτική κίνησης αυτής της κυβέρνησης» ανέφερε.

Τόνισε, δε, πως στην περίπτωση του κ. Μητρόπουλου δεν είδε τα ενοποιητικά στοιχεία που απαιτούνται, για να υπάρχει μια πετυχημένη σύγκλιση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και προσώπων από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς.

Με τον τρόπο, αυτό, φαίνεται ότι ο κ. Βούτσης προανήγγειλε, ουσιαστικά, ότι ο κ. Μητρόπουλος θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές. Δεν απάντησε, ωστόσο, γιατί το θέμα Μητρόπουλου ανακινήθηκε μόλις μία μέρα πριν το κλείσιμο της Βουλής, ούτε και σχολίασε την καταγγελία Μητρόπουλου πως οι δικαστικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεσή του, πήραν προαγωγή.

«Ο υπάλληλος που μου επέβαλε το πρόστιμο, ανέλαβε δέκα ημέρες μετά τη γενική διεύθυνση διοικητικής υποστήριξης. Ο άλλος, ο κ. Κριτσέλης, που είπε μην με ταλαιπωρούν, καθώς όλα τα στοιχεία μου είναι εντάξει, του αφαίρεσαν τη γενική διεύθυνση φορολογίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος, στη «χειμαρρώδη» συνέντευξή του.


«Δεν θα αφήσω κανέναν μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να με σπιλώσει»

Στη συνέντευξή του, ο κ. Μητρόπουλος ότι από τη συνομιλία του με τον κ. Παναγιώτη Νικολούδη κατάλαβε ότι πίσω από την εναντίον επίθεση υπάρχουν στελέχη από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να τους κατονομάσει.«Δεν θα αφήσω κανένα μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ να με σπιλώσει μέσα από αυτή την αθλιότητα» είπε και συνέχισε: «Διάβασα τον Βουτση που είπε ότι η διαφορά μας είναι ιδεολογική και όχι η προσωπική υπόθεση. Δεν αρκούμαι με αυτό. Στη διάσκεψη τους είπα, σας ευχαριστώ που από το 3% ηγήθηκα του αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου. Σας ευχαριστώ που σεβαστήκατε την επιθυμία μου να μην γίνω υπουργός. Στον δεύτερο ανασχηματισμό μου προτάθηκε υπερυπουργείο. Ως πρώτος βουλευτής Αττικής είμαι στο πλευρό αυτών που κακουχούν λόγω των μνημονίων, θα είμαι κοντά στο λαό και δεν θα επιτρέψω με πρόσχημα κατασκευασμένη υπόθεση να με σπιλώσουν».

«Δεν είναι η πρόθεσή μου να διεκδικήσω θέση εκλόγιμη στο ΣΥΡΙΖΑ παρότι πληροφορούμαι ότι ο Τσίπρας έχει δημοσκοπήσεις που με δείχνουν πρώτο στην περιφέρειά μου. Οφείλουμε να γίνουμε ανάχωμα σε όσα έρχονται. Μόνο δύο ρυθμίσεις του νέου μνημονίου - ότι κανένας δεν θα έχει εγγύηση σύνταξης και πως θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ - κατακρημνίζουν το κοινωνικό κράτος», τόνισε ακόμα ο κ. Μητρόπουλος.

Για την ουσία της υπόθεσης φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται, τόνισε: «Ουδέποτε εισπράχθηκε το ποσό από εμένα αλλά από το γραφείο μου. Το ποσό αυτό το διεκδίκησαν δύο άλλοι συνάδελφοί μου δικηγόροι και το κέρδισαν δικαστικά. Ως πατριώτης πριν τους τα αποδώσω σε εκείνους που δικαστικά τα δικαιούνταν τα πέρασα μέσω του νόμου Αλογοσκούφη από την χώρα για να φορολογηθούν».

«Τι θα πείτε στον Τσίπρα; Είμαι φοροφυγάς ή όχι; Αν με κόψει για ιδεολογικούς λόγους δικαίωμά του. Ο Βούτσης είπε ότι τους έχει πειράξει αυτό που είπα, ότι το πρόγραμμα που δεχθήκαμε να εφαρμόσουμε είναι αντικοινωνικό. Αυτό είναι ιδεολογική διαφοροποίηση. Αυτά όμως που είπα είναι παιδική χαρά σε σχέση με όσα γράφουν στην επιστολή τους οι 53. Αν η ηγεσία με αιτιάται για ιδεολογικά να μου το πει ο Τσίπρας. Αλλά η προσωπική σπίλωση είναι άλλο πράγμα», τονίζει ακόμα.

«Έχω συμβάλλει στο φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ με την δημοφιλία μου και τη διανοουμενίστικη παρουσία μου. Καλώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζω», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος και παραδέχθηκε πως «δεν ήταν ο εαυτός μου αυτός που παρουσιάστηκε προχθές (σ.σ. δελτίο ειδήσεων Mega)» όπου και απείλησε να αυτοκτονήσει διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του ότι είναι αθώος και ισχυριζόμενος ότι η υπόθεσή του έχει παραγραφεί και φορολογηθεί.

«Υπάρχει αλληλουχία στα γεγονότα: Μίλησα με τον Νικολούδη και μίλησε με επίκουρο εισαγγελέα και κατάλαβα ότι στο παραπέντε του κλεισίματος της Βουλής, κάποιος είχε συμφέρον από αυτό το άθλια κατασκευασμένο οικοδόμημα» επανέλαβε.

 Ανοιχτό το μέλλον εκτός λίστας

Ο Αλέξης Μητρόπουλος πάντως άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μελλοντικές κινήσεις του, εφόσον τελικά δεν έχει θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόθεσή μου είναι να στηρίξω ένα εγχείρημα που παρότι δεν κάλυψε τις προσδοκίες μου. Δεν πετύχαμε στις διαπραγματεύσεις δεν κάναμε τις καλύτερες επιλογές. Ο Τσίπρας δεν έκανε τις καλύτερες επιλογές αλλά ξέρω ότι έδωσε την μάχη. Αλλά δεν εγκαταλείπω την μάχη και δεν θα του βάλω αναχώματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα του κάνω κριτική» είπε αναφορικά με την μελλοντική του στάση εντός κόμματος, αλλά τόνισε ότι θα περιμένει «την ηγεσία τι θα πράξει».

«Μέχρι τώρα καμία πρόθεση δεν έχω για πολιτική ανάμιξη» είπε, τονίζοντας: «Όχι επειδή είμαι το δημοφιλέστερο πρόσωπό του και ο καλύτερος για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αλλά δεν έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κανένα δικαίωμα, κανένα νομιμοποιητικό επιχείρημα να αποκλείσει το πρώτο σε ψήφους, σε όλη την ιστορία, στέλεχός του».

«Δεν έχω προβληματιστεί καμία εναλλακτική πολιτική λύση. Θα το σκεφτώ μετά τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα», κατέληξε.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!