23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Ντιμπέιτ: Αντίστροφη μέτρηση για την τηλεοπτική μονομαχία Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Ντιμπέιτ: Αντίστροφη μέτρηση για την τηλεοπτική μονομαχία Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Πού και πώς θα «χτυπήσουν» αλλήλους οι δύο πολιτικοί αρχηγοί - Και οι δύο θα απευθυνθούν στη «δεξαμενή» των αναποφάσιστων, που προέρχονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντίστροφα μετρούν πλέον τον χρόνο τα δύο επιτελεία της Κουμουνδούρου και της λεωφόρου Συγγρού για το ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Στις 9 το βράδυ, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μειμαράκης θα βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλο στο στούντιο της ΕΡΤ, με συντονιστή τον Πάνο Χαρίτο και παρόντες τους δημοσιογράφους των έξι καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, οι οποίοι όμως θα έχουν ρόλο μόνο στους δύο πρώτους γύρους των ερωτήσεων.

Στη συνέχεια θα αναλάβουν οι ίδιοι οι αρχηγοί με απευθείας ερωταποκρίσεις και στον τρίτο γύρο, ο συντονιστής με κοινές ερωτήσεις στους δύο που θα επιτρέψουν και μία ευθεία σύγκριση θέσεων επί των ίδιων θεμάτων.

Πιθανές ερωτήσεις που θα δεχθούν, ερωτήσεις που θα υποβάλλουν ο ένας στον άλλο, ακόμη και το στήσιμο, η εκφορά του λόγου, οι τόνοι που θα χρησιμοποιήσουν, είναι θέματα που εξετάζουν με τους στενούς τους συνεργάτες. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, και οι δύο αρχηγοί εκτιμούν ότι το ντιμπέιτ δεν θα είναι μία διαδικασία δίχως σημασία, αλλά ενδέχεται να παίξει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι τα δύο κόμματα είναι πολύ κοντά και η αναμέτρηση είναι αμφίρροπη.

Το ντιμπέιτ αποκτά επιπλέον σημασία, καθώς εκ των πραγμάτων το δίλημμα που τίθεται είναι ποιο κόμμα και ποιος αρχηγός είναι ο πλέον κατάλληλος, για να υλοποιήσει την πολιτική που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο και οι δύο έχουν ψηφίσει στη Βουλή.

Καθώς κανείς δεν είναι διατεθειμένος να υπερασπιστεί το Μνημόνιο, η αντιπαράθεση μεταφέρεται στο «ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΝΔ» και «Τσίπρας εναντίον Μεϊμαράκη». Ο κ. Τσίπρας θα «χτυπάει» τα 40 χρόνια διακυβέρνησης, τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και ο κ. Μεϊμαράκης θα απαντά ότι οι επτά μήνες του ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν στον ελληνικό λαό πολύ ακριβά.

Ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει ότι με τις μετεκλογικές συνεργασίες το «παλιό προσπαθεί να παρασύρει και τον ΣΥΡΙΖΑ» και ο κ. Μεϊμαράκης θα απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εγγυηθεί σταθερή κυβέρνηση, αφού μόλις έρθουν τα δύσκολα -είσπραξη φόρων, ασφαλιστικό- θα κινδυνεύει να χάσει βουλευτές.

Όπως είναι αναμενόμενο,σύμφωνα με το protothema.gr, οι δύο αρχηγοί κατ' αρχήν θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το λάθος που θα τους κοστίσει. Ακολούθως, και οι δύο έχουν εντοπίσει πεδία που θεωρούν ότι αποτελούν το αδύνατο σημείο του αντιπάλου και στο οποίο θα επιχειρήσουν να καταφέρουν χτυπήματα.

Αν και ο κ. Μεϊμαράκης έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήδη έχει εμφανιστεί επιθετικός και με προσωπικούς χαρακτηρισμούς έναντι του πολιτικού του αντιπάλου, ο κ. Τσίπρας έχει το ουσιαστικό πλεονέκτημα, με δεδομένο ότι και οι δύο απευθύνονται στη «δεξαμενή» των αναποφάσιστων, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πιο εύκολο για τον κ. Τσίπρα να τους πείσει να τον ψηφίσουν ξανά, για να του δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία, παρά για τον κ. Μεϊμαράκη να τους πείσει να αλλάξουν κόμμα. Ενώ ο κ. Τσίπρας θα ξεδιπλώσει τμηματικά το βασικό του αφήγημα, που επαναλαμβάνει από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Μεϊμαράκης θα προσπαθήσει να του αποδομήσει το πρωθυπουργικό προφίλ και να τον εμφανίσει «ακατάλληλο ή αναποτελεσματικό σαν πρωθυπουργό».

Ο κ. Μεϊμαράκης, πάντως, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει εγκύψει στο κείμενο του τρίτου μνημονίου, με ιδιαίτερα από το οικονομικό επιτελείο του κόμματος, έτσι ώστε αφενός να μπορεί ο ίδιος να εκφράσει συγκεκριμένες και κατανοητές θέσεις και αφετέρου να αναδείξει την «άγνοια του αντιπάλου για βασικές πτυχές της συμφωνίας που υπέγραψε».

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!