21Ιούλιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Δημοσκόπηση - Εκλογές 2015: Τα ανώτατα και κατώτατα όρια των κομμάτων - Η έκπληξη στη μάχη της κάλπης

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Δημοσκόπηση - Εκλογές 2015: Τα ανώτατα και κατώτατα όρια των κομμάτων - Η έκπληξη στη μάχη της κάλπης

Δημοσκόπηση - Εκλογές 2015: Τα ανώτατα και κατώτατα όρια των κομμάτων - Η έκπληξη στη μάχη της κάλπης

Στα κατώτατα όρια η Βουλή θα έχει έξι κόμματα και στα ανώτατα θα υπάρχουν 9 κόμματα
- Απόλυτο ντέρμπι στην δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr τρείς μέρες πριν τις εκλογές
- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα αλλά η ΝΔ έχει μειώσει την διαφορά
- Διευρύνεται η παράσταση νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ - Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ, οριακά η Λαϊκή Ενότητα
- Μια μονάδα μπροστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιός νίκησε στο debate
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του newsit.gr υπάρχει μία μέτρηση που δείχνει το πραγματικό θρίλερ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου με την πρωτιά να είναι ακόμα θολή, όπως θολό παραμένει και το πόσα κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάρτας κάθε κόμμα έχει τα ανώτατα ποσοστά που μπορεί να συγκεντρώσει στις εκλογές και τα κατώτατα φυσικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στις δύο περιπτώσεις με το κατώτατο ποσοστό του να φτάνει στο 24,6%, ενώ το ανώτατο ποσοστό του φτάνει στο 30,2%. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία που στο κατώτατο σημείο της μπορει να συγκεντρώσει ποσοστό 24,2%, ενώ το "ταβάνι" είναι στο 29,8%.

dimoskopisi10 426 355

Στη μάχη της τρίτης θέσης η Χρυσή Αυγή μπορεί να φτάσει στο ναδίρ των ποσοστών της, στο 5,1%, ενώ το ζενίθ είναι στο 8,3%, Το ΚΚΕ που ακολουθεί σε ποσοστά μπορεί να φτάσει από το 4,7% έως το ανώτατο 7,7%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ που στο κατώτατο σημείο του μπορεί να φτάσει στο 3,7%, ενώ το ανώτατο ποσοστό που μπορεί να συγκεντρώσει είναι 6,5%. Το Ποτάμι στα χαμηλά του φτάνει το 3,3%, ενώ στα ανώτατα ποσοστά του μπορεί να φτάσει στο 5,9%.

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες αυτό έχει μεγάλη σημασία ακόμα και πολιτικής επιβίωσης, καθώς εάν υπερισχύσουν τα κατώτατα ποσοστά του θα φτάσει μόλις στο 1,7%, ενώ το ανώτατο ποσοστό που τους δίνει η έρευνα είναι το 3,7%, οπότε και θα εισέλθει στη Βουλή.

Ανάλογη εικόνα υπάρχει και για τη Λαϊκή Ενότητα που εάν υπερισχύει η καθοδική τάση θα συγκεντρώσει 2,2% και δεν θα μπει στη Βουλή, ενώ εάν υπερισχύει το ανώτατο ποσοστό θα είναι στη Βουλή με ποσοστό 4,4%. Ομοίως και για το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, την Ένωση Κεντρώων που στο ανώτατο σημείο συγκεντρώνει ποσοστό 5,2%, ενώ στο κατώταο μένει εκτός Βουλής με ποσοστό 2,8%.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSIT ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΡΙΛΕΡ

Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές το newsit.gr και η Alco σας παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το βράδυ της Κυριακής θα ζήσουμε το απόλυτο εκλογικό θρίλερ.

Τα δυο κόμματα είναι στην κυριολεξία «στον πόντο». 

Η δημοσκόπηση έγινε από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Στην Πρόθεση ψήφου, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, η ΝΔ μειώνει λίγο τη διαφορά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι μπροστά.

Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις παραμένει η Χρυσή Αυγή, στην 4η θέση είναι το ΚΚΕ, στην 5η το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην 6η Το Ποτάμι.

Στην Βουλή, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, μπαίνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι στο όριο, ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ. Αναποφάσιστοι και αποχή συγκεντρώνουν πάνω από 15%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

dim1

Βλέποντας διαχρονικά τις δημοσκοπήσεις της Alco από την στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εκλογές μέχρι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα πρώτος αλλά στην τελευταία δημοσκόπηση που σας παρουσιάζουμε σήμερα η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα είναι η πιο οριακή.

Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι η παράσταση νίκης. Σε αυτήν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το συντριπτικό ποσοστό 50% που δείχνει ότι οι ψηφοφόροι ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν τον βλέπουν νικητή το βράδυ των εκλογών.

dim2

Η δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr αναζήτησε και το νικητή του Debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ψάχνοντας ανάμεσα στα συνθήματα των κομμάτων, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να απαντήσουν με ποιό κριτήριο θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, 20 Σεπτεμβρίου. Εδώ δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής, μάλλον ισοπαλία υπάρχει αφού το 17% λέει Τσίπρας και το 18% λέει Μεϊμαράκης. Μεγάλο ποσοστό πάντως λέει ότι δεν το είδε (38%).

dim3

Σημαντικό ρόλο για να «διαβάσει» κανείς το αποτέλεσμα των εκλογών παίζει και το ποσοστό συσπείρωσης του κάθε κόμματος. Η ΝΔ είναι στο 82% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 64%.

dim4

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το newsit.gr όπως και όλων των γκάλοπ που έχουν προηγηθεί, δείχνουν ότι ένα βασικό ζητούμενο είναι η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί ποιό κόμμα θα έχει κορμό. Τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!