20Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Στις 20:00 ορκίζεται πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας - Μέχρι το πρωί της Τετάρτης η νέα κυβέρνηση

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Στις 20:00 ορκίζεται πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας - Μέχρι το πρωί της Τετάρτης η νέα κυβέρνηση

«Ηταν μια εκλογική αναμέτρηση που έγινε σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Ενημέρωσε και για την συμφωνία με τον Πάνο Καμμένο

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βρίσκεται ο νικητής των εκλογών Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αν και κανονικά ο κύριος Τσίπρας θα έπρεπε να λάβει διερευνητική εντολή από τον Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς το κόμμα του δεν διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλήμ, η διαδικασία αναμένεται να παρακαμφθεί καθώς υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Πάνο Καμμένο και άρα είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Ηταν μια εκλογική αναμέτρηση που έγινε σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού. Δόθηκε η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του», είπε ο κύριος Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια, ενημέρωσε ακόμα τον κύριο Παυλόπουλο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φρονώ ότι υπάρχει δεδηλωμένη πλειοψηφία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κύριε πρόεδρε σωστά επισημάνατε το εκλογικό κλίμα. Η ποιότητα της Δημοκρατίας μας βελτιώνεται παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση και αυτό είναι παρήγορο. Με βάση τη δύναμη των κομμάτων, όπως μου ανακοινώθηκε, δεν υπάρχει λόγος να δοθεί διερευνητική ενολή. Σας παρέχω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και σας προτείνω να γίνει η ορκωμοσία σήμερα τοβράδυ στις 20:00 και η ορκωμοσία της κυβέρνησης στο χρόνο που θα μπροτείνετε», δήλωσε ο κύριος Παυλόπουλος.

«Να σας ευχαριστήσω γιατί όλο αυτό το διάστημα μαζί με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό είχατε την ευθύνη συντονισμού για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα», συνέχισε ο κύριος Τσίπρας, ενώ επισήμανε πως λόγω της κρίσιμης συνόδου κορυφής για το προσφυγικό, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη και όπου επίσης προγραμματίζεται να πάρει μέρος, ο ίδιος θα ήθελε να μην καθυστερήσει ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Ο κύριος Τσίπρας,όπως αναφέρει το protothema.gr, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα ορκιστεί πρωθυπουργός στις 20:00, ενώ η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί το αργότερο έως το πρωί της Τετάρτης.

 

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!