21Ιούλιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | «Σφίγγα» ο Μεϊμαράκης: Θα ήταν πολύ εύκολο για μένα να πω το «ναι» ή το «όχι»

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

«Σφίγγα» ο Μεϊμαράκης: Θα ήταν πολύ εύκολο για μένα να πω το «ναι» ή το «όχι»

«Σφίγγα» ο Μεϊμαράκης: Θα ήταν πολύ εύκολο για μένα να πω το «ναι» ή το «όχι»

Κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του

Ένα βήμα πιο κοντά στην υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ ο Μεϊμαράκης ο οποίος είπε ότι το σκέφτεται πολύ σοβαρά - Συνεργάτες του λένε ότι πολλοί απ' αυτούς που εκδηλώνουν την πρόθεση να διεκδικήσουν την αρχηγία το κάνουν για τα 10 λεπτά δημοσιότητας

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε για άλλη μια φορά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει το protothema.gr, λέγοντας σε δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τρίτης ότι «για μένα θα ήταν εύκολο να πω το "ναι" ή το "όχι"».

«Όμως το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και την απόφασή μου θα την ανακοινώσω όταν κρίνω» συμπλήρωσε ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι «οι ανακοινώσεις γι αυτό το θέμα δεν είναι μια απλή δήλωση, θέλει περίσκεψη, πρόταση, υπογραφές».

Επί της ουσίας, αν και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν ανακοίνωσε την απόφασή του για το αν θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της ΝΔ έκανε ένα βήμα προς την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη ο κ. Μεϊμαράκης αρκέστηκε στο ότι «όλοι όσοι έχουν κάνει δηλώσεις για υποψηφιότητες είναι φίλοι μου, τους τιμώ και πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν από όποια θέση».

Συνεργάτες του ωστόσο παρατηρούσαν ότι πολλοί απ' αυτούς που εκδηλώνουν την πρόθεση να διεκδικήσουν την αρχηγία της ΝΔ το κάνουν για τα 10 λεπτά δημοσιότητας

Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης ξεχώρισε την προθυμία για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας από τις υποψηφιότητες σχολιάζοντας ότι «δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός υποψηφίων. Αριθμός θα υπάρχει όταν κατατεθούν υπογραφές» αν και χαρακτήρισε «θετικό» ότι υπάρχει προθυμία.

Αιχμηρός ήταν, τέλος, για τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο επιβεβαιώνοντας και δημοσίως τα όσα έλεγαν συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες περί δυσφορίας του απέναντι στο στέλεχος αυτό. «Δεν διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος τις διαδικασίες, τις διασφαλίζουμε όλοι μαζί. Ο κ. Παπαμιμίκος είναι απλό μέλος της επιτροπής και προεδρεύει» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Όταν, δε, του ζήτησαν να απαντήσει αν είναι ενοχλημένος από τη στάση του γραμματέα της ΝΔ ενώ ξεκίνησε την απάντησή του με τη φράση «η στάση κανενός δεν με ενοχλεί, αντιθέτως είναι όλοι συνεργάτες» στη συνέχεια πρόσθεσε ένα μεγάλο «καρφί» λέγοντας ότι «από εκεί και πέρα έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες του καθενός».

Γιατί ο Μεϊμαράκης - αν είναι υποψήφιος- δεν θέλει υπογραφές βουλευτών

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι επειδή ο ίδιος γνωρίζει πως αυτές οι διαδικασίες αφήνουν τριβές, αν τελικά είναι υποψήφιος και εκτιμώντας ότι τότε θα εκλεγεί πρόεδρος, έχει αποφασίσει να μην υπογράψουν την υποψηφιότητά του βουλευτές, περιφερειάρχες ή αντιπεριφερειάρχες.
Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι την επόμενη ημέρα ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει ως προτεραιότητα την ενότητα και παρότι αρκετοι βουλευτές και περιφερειάρχες έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπογράψουν την υποψηφιότητά του, αυτό δεν θα συμβεί γιατί δεν είναι σωστό να βάλει σε αντιπαράθεση κανέναν με κανέναν.
«Πρέπει όλα να αντιμετωπιστούν με ενωτικό πνεύμα» τονίζουν οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!