25Σεπτέμβριος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Λαϊκή Συσπείρωση Ηλείας: Όχι άλλο αθώο αίμα

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλείας: Όχι άλλο αθώο αίμα

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλείας: Όχι άλλο αθώο αίμα

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πύργου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους της αδικοχαμένης Ανδριάνας - Χριστίνας Σταμοπούλου που χθες το πρωί έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από το απορριμματοφόρο του δήμου Πύργου, στη δουλειά της στο Κατάκολο, ως εργαζόμενη την υπηρεσία Καθαριότητας.

Καθημερινά πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης προσωπικού, της 24ωρης λειτουργίας, των ελλιπών μέτρων προστασίας, χωρίς τη κατάλληλη εκπαίδευση, με την εργασιακή ανασφάλεια να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων. Δυστυχώς έφτασε και στο δήμο μας.

Άλλο ένα θύμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων προστέθηκε στη μακάβρια λίστα των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους την ώρα της δουλειάς.

Όσο και να αποποιούνται τις ευθύνες κυβέρνηση και οι διοικήσεις της πλειοψηφίας των δήμων φέρουν τεράστιες ευθύνες για την πλειοψηφία των εργατικών ατυχημάτων αφού τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σχεδόν στο σύνολο των δήμων ήταν και είναι ανύπαρκτα προκειμένου να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται το λεγόμενο μισθολογικό κόστος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τους νόμους που ψήφισε, μαζί με την υλοποίηση της αντεργατικής νομοθεσίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, έβγαλαν από τη μέση ό,τι τους εμπόδιζε, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως στην εργοδοσία να γίνει ακόμη πιο αδίστακτη απέναντι στους εργαζόμενους προκειμένου να εξασφαλιστεί ή ακόμα και να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο αγώνας για την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε κάθε τόπο δουλειάς πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Κανένας εργαζόμενος στους δήμους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, να μη δεχθεί να εργαστεί, χωρίς πρώτα να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και να μην υποκύπτει σε πιέσεις και εκβιασμούς.

Ως χρέος στη μνήμη της και για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγικά συμβάντα ζητάμε ΑΜΕΣΑ ο Δήμος να κάνει γνωστό στου δημότες μας τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό σε νευραλγικούς τομείς των υπηρεσιών. Από το να τιμάμε τους υπουργούς και την κυβέρνηση που μας έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση πιο αξιοπρεπές είναι να διασφαλίζουμε την ίδια την ζωή των εργαζομένων απαιτώντας ΟΛΑ αυτά που αρμόζουν σε μια ανθρώπινη ύπαρξη.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!