25Ιούνιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Προκλητικός Τσακαλώτος σε Κουτσούκο: Μπείτε στο σάιτ του ΔΝΤ να «κατεβάσετε» το Μνημόνιο

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Προκλητικός Τσακαλώτος σε Κουτσούκο: Μπείτε στο σάιτ του ΔΝΤ να «κατεβάσετε» το Μνημόνιο

Την επιστολή που στείλατε εσείς και ο κ. Τσίπρας στο ΔΝΤ δεν μπορούμε να την βρούμε, απάντησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ειρωνική διάθεση, στα όρια της αλαζονείας, με την οποία εμφανίστηκε στην Βουλή ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να εκπληρώσει τα υπουργικά του καθήκοντα και να υποβληθεί στον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ο υπουργός Οικονομικών, όπως αναφέρει το protothema.gr, αντί απάντησης στον κ. Γιάννη Κουτσούκο για κρίσιμα ζητήματα, όπως η πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, το περιεχόμενο των 103 προαπαιτουμένων και τις δεσμεύσεις προς το ΔΝΤ, παρέπεμψε τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Διαδίκτυο και στο επίσημο site της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Με υπεροπτικό και ειρωνικό ύφος, αντίστοιχο ορισμένων ακραίων μελών του Eurogroup, που ίσως να χρησιμοποιούν και όταν απευθύνονται στον ίδιο, «προσέφερε» μάλιστα τους συνεργάτες του στον βουλευτή, προκειμένου, όπως είπε, να του μάθουν να κάνει αναζητήσεις στο Internet.

«Όταν άρχισα την ακαδημαϊκή μου καριέρα στο πανεπιστήμιο του Κεντ, η πρώτη έρευνα ήταν για την συναλλαγματική ισοτιμία. Κάθε ημέρα πήγαινα στην βιβλιοθήκη και αναζητούσα στοιχεία, ενώ ανέτρεχα και σε αρχεία με εφημερίδες για να δω τις ισοτιμίες τις εποχής. Τώρα οι νέοι φοιτητές μπορούν να το κάνουν με ένα πάτημα ενός κουμπιού. Το Internet που παρέχει αυτή την διευκόλυνση μπορεί να παρέχει και τις πληροφορίες στον κ. Κουτσούκο. Αν το έκανε, θα έβρισκε και τα 103 προαπαιτούμενα. Να πάει και στο site του ΔΝΤ να δει τα δικά του προαπαιτούμενα και να συγκρίνει ποια είναι ίδια και ποια διαφορετικά, αν είναι καινούρια κλπ» είπε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος, για να προσθέσει «Ήταν στο δημόσιο χώρο και δεν χρειαζόταν να γράψετε επιστολές και ερωτήματα. Ξέρετε τι έλεγε ο Κομφούκιος; Αν δώσεις ψάρι σε έναν άνθρωπο, θα τον κρατήσεις ζωντανό για μια ημέρα. Αν τον μάθεις να ψαρεύει θα τον κρατήσεις ζωντανό για μια ζωή, γι' αυτό οι συνεργάτες μου μπορούν να μάθουν στους δικούς σας πώς να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο».

«Λυπάμαι για το θράσος σας» αντέδρασε ο κ. Κουτσούκος, για να συνεχίσει: «Μπορεί να μην σπούδασα στην Αγγλία, αλλά πρέπει να μάθετε να μην προσβάλλετε τους συναδέλφους σας στην Βουλή. Αντί να μας εγκαλείτε ότι δεν κάνουμε χρήση του Διαδικτύου και σας κουράζουμε, να ζητήσετε συγγνώμη. Σταματήστε να απαντάτε με ευφυολογήματα για να υπεκφύγετε. Στα αγγλικά μπορούμε να βρούμε αυτά που μας είπατε. Την επιστολή που στείλατε εσείς και ο κ. Τσίπρας στο ΔΝΤ δεν μπορούμε να την βρούμε. Επίσης, θέλω και την υπογραφή σας στο συμπληρωματικό μνημόνιο».

«Πήγατε την 1η Μάη και βάλατε την υπογραφή σας στο πιο αντεργατικό νομοσχέδιο. Γιατί το κρύβετε;» υπογράμμισε τέλος ο βουλευτής.

Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε να απαντά σαν να απευθύνεται σε φοιτητές του. «Κάνετε σαν φοιτητής που δεν έχει ετοιμαστεί καταλλήλως και μετά φωνάζει για να βρει το δίκιο του. Ακόμα και το γράμμα μας είναι στο Διαδίκτυο. Είναι ντροπή σας να έρχεστε εδώ και να μην ξέρετε τι ρωτάτε. Καθίστε και διαβάστε το Μνημόνιο. Οι απαντήσεις είναι εκεί».

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!