25Ιούνιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Ολοκλήρωση της κτιριακής υποδομής και ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων ζήτησε η Δρ. Αυγερινοπούλου από το Υπουργείο Παιδείας και τους Δήμους

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Ολοκλήρωση της κτιριακής υποδομής και ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων ζήτησε η Δρ. Αυγερινοπούλου από το Υπουργείο Παιδείας και τους Δήμους

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, επικοινώνησε με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς φορείς για να ενημερωθεί για τα κτιριακά και άλλα προβλήματα των σχολείων του Ν. Ηλείας.

Μονάδες σχολικές ακόμα περιμένουμε να ολοκληρωθούν, ενώ κτήρια, ιδίως σε ορεινά σχολεία του Νομού μας δεν έχουν ακόμα τύχει ενεργειακής αναβάθμισης, σε εποχή που δεν υπάρχουν επαρκή χρήματα για πετρέλαιο.

Βασικό ζήτημα των σχολείων μας είναι, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει και η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων, ώστε και να εξασφαλιστεί η θέρμανση για το χειμώνα και να αναβαθμιστούν και τα ίδια τα κτήρια.
Ειδικότερα, για το στεγαστικό ζήτημα του Ειδικού Γυμνασίου που στεγάζεται σήμερα, επικοινώνησε με τον Δήμο Πύργου με το μέλημα να επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του νέου κτηρίου. Αναμένεται δε αυτό να παραδοθεί το νέο κτήριο εντός των επομένων εβδομάδων.

Σε σχέση όμως με το ΕΕΕΕΚ Πύργου, το οικόπεδο στο οποίο στεγάζεται βρίσκεται εκτός του Σχεδίου Πόλεως του Πύργου. Θα πρέπει αυτό σύντομα να τακτοποιηθεί, ώστε να μπορεί να δοθεί χρηματοδότηση και για την ανέγερση αιθουσών και του εν λόγω σχολείου, για να μην μένουν οι μαθητές σε λυόμενα. Όλα τα παιδιά αξίζουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!