14Νοέμβριος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Πύργος: Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση για τα γεγονότα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Πύργος: Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση για τα γεγονότα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Πύργος: Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση για τα γεγονότα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Χαιρετίζουμε την κίνηση των ταξικών Σωματείων της Πάτρας, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου, κόντρα στη νοθεία και τους μηχανισμούς της εργοδοσίας. Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα περάσει η προσπάθειά τους να εκφυλίσουν και να βάλουν εμπόδια στο να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας. Οι νοθείες και τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

Κοντά ποδάρια έχουν και οι «μαϊμουδιές» που κάνει η νόθα διοίκηση στο ΕΚ Πύργου. Είδαμε ανακοίνωση στον τοπικό τύπο ως απόφαση του ΔΣ για να στηρίξουν τις νοθείες των ομοίων τους στην Πάτρα χωρίς καν να καλέσουν για συνεδρίαση το συμβούλιο. Αλλά περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτούς που τόσα χρόνια εκλέγονται ΑΚΡΙΒΩΣ με τον ίδιο τρόπο;

Μιλούν για χούντα, για πραξικόπημα, για μαύρο μέτωπο του συνδικαλισμού. Είναι γελοίοι! Πραξικοπημα είναι αυτό που κάνουν οι ίδιοι που τόσα χρόνια με ψεύτικους συσχετισμούς κρατούν τα ΕΚ, που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις συλλογικές διαδικασίες και την ίδια την λειτουργία των σωματείων. Μαύρο μέτωπο είναι αυτοί που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας και καλούν για συναίνεση και παζάρεμα των δικαιωμάτων μας με την μεγαλοεργοδοσία.

Η αντιπαράθεση και η κόντρα που έχει ανοίξει είναι δίκαιη και αφορά όλη την εργατική τάξη. Δεν είναι μια μάχη για τα κουκιά, είναι μια ουσιαστική μάχη για το τι προσανατολισμό θα έχει το εργατικό κίνημα. Είναι μια μάχη για να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να είναι μηχανισμός της εργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που το μόνο που επιδιώκει είναι να υποτάξει τους εργάτες στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών και των βιομηχάνων της περιοχής μας.

Θέλουμε εργατικά σωματεία αποκούμπι και πραγματικό στήριγμα των εργατών και των αγώνων τους, και όχι παραμάγαζα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Έχουμε καθήκον λοιπόν, απέναντι στους εργάτες να πάρουμε μέτρα! Η βρωμιά τους έχει ξεχειλίσει.

Σε μια περίοδο που ο λαός στενάζει κάτω από τα βάρβαρα μέτρα, δεν θα αφήσουμε να υπάρχουν μέσα στα σωματεία και σε άλλους φορείς του κινήματος ο συμβιβασμός, η υποταγή και να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της εργοδοσίας και όχι των εργατών. Αυτόν τον αγώνα δίνουν και οι συνάδελφοι στην Πάτρα αυτές τις μέρες. Και στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στο Εργατικό Κέντρο Πύργου  και σε όλη την Ελλάδα θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Οργανώνουμε τη δράση μας με επίκεντρο για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη. Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν με καθολική συμμετοχή στην απεργία, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2018, να μην περάσουν η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, για να μην χαθεί κανένα λαϊκό σπίτι.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!