19Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Γιάννης Κουτσούκος: «Η παράλογη δικαστική διεκδίκηση του Ελληνικού Δημοσίου σε βάρος της Π.Δ.Ε. για το κτίριο που στεγάζεται η Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο»

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Γιάννης Κουτσούκος: «Η παράλογη δικαστική διεκδίκηση του Ελληνικού Δημοσίου σε βάρος της Π.Δ.Ε. για το κτίριο που στεγάζεται η Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο»

Μία παράλογη δικαστική διένεξη βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί με αγωγή του το κτίριο που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το κτίριο αυτό κατασκευάστηκε από τον τότε Νομάρχη Ηλείας, τη δεκαετία του 1980, για τη στέγαση των υπηρεσιών της και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Ν.Α. Ηλείας.

Η εμμονή του Ελληνικού Δημοσίου στην αγωγή κατά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την κυριότητα του συγκεκριμένου κτιρίου, εκτός του ότι είναι εντελώς παράλογη, καθώς η αιρετή Ν.Α. Ηλείας και στη συνέχεια η Π.Δ.Ε. είναι συνέχεα του κράτους, με τελικό αποτέλεσμα το Δημόσιο να στρέφεται κατά του εαυτού του, είναι και σε πλήρη αντίφαση με την πρακτική της παραχώρησης ακινήτων του Δημοσίου σε Δήμους και Περιφέρειες που με δεκάδες νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για το αν προτίθεται:
1. Να δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία, ώστε να παύσει τη δικαστική διένεξη με την Π.Δ.Ε. και,
2. Να παραχωρήσει το κτίριο που στεγάζεται η Π.Ε. Ηλείας με νομοθετική ρύθμιση, όπως έγινε πρόσφατα για δεκάδες άλλα ακίνητα του Δημοσίου;

O ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Κουτσούκος

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!