24Μάιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Παραιτήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Παραιτήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Καπάκης στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Καπάκης στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Γιάννης Ταφίλης, ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Καπάκη.

Ο Γ. Καπάκης είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής για τις ολιγωρίες της διοίκησης στις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής που προκάλεσαν μέχρι στιγμής το θάνατο 91 ανθρώπων.

Ανήκει στην πολιτική κίνηση "Πράττω" με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες παραιτήθηκαν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο αρχηγός της Αστυνομίας, ενώ την Παρασκευή είχε παραιτηθεί και ο Νίκος Τόσκας.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ, «νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι στοχεύει στην αναβάθμιση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, με αλλαγές στη δομή της και πιθανόν μετατροπή της σε υφυπουργείο.

thetoc.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!