19Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη: «Ενημέρωση για την πορεία των έργων στο Ναο του Επικουρίου Απόλλωνα»

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη: «Ενημέρωση για την πορεία των έργων στο Ναο του Επικουρίου Απόλλωνα»

Σύμφωνα με ενημέρωση που πήρε η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ολοκληρώνουν άμεσα το απαραίτητο τεχνικό δελτίο για τα νέα έργα προστασίας και αποκατάστασης του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλίας και είναι πλέον θέμα ημερών η τυπικη και οριστική ένταξη στο ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020). Η έναρξη των φυσικών εργων τοποθετείται στους αμέσως επόμενους μήνες.

Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω έργα θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αποκατάσταση του Ναου και έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από ενέργειες που έχουν στόχο την ανάδειξη του σπουδαιότατου αυτού μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται στην Ηλεία.

Ενέργειες, όπως οι πρόσφατες διαδικασίες για πρόσληψη 2 μόνιμων φυλάκων αρχαιοτήτων για τον Ναό μέσω ΑΣΕΠ (Αριθμός 8Κ/2018), αλλά και οι σχετικές παρεμβάσεις της βουλευτού για λειτουργία αναψυκτηρίου - πωλητηρίου, καθώς και δημιουργία ενημερωτικών φυλλαδίων προβολής του Ναού που αποσκοπούν στην βελτίωση των συνθηκών για την ανάδειξη του μνημείου.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!