22Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Χρήστος Γαβράς-Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας: Εσείς «ονειρεύεσθε» μπουλντόζες αλλά για την Ηλεία είστε ο «εφιάλτης» του έργου!

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Χρήστος Γαβράς-Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας: Εσείς «ονειρεύεσθε» μπουλντόζες αλλά για την Ηλεία είστε ο «εφιάλτης» του έργου!

Ποιος αλήθεια μπορεί να είναι ακόμα αισιόδοξος για την κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου στην Ηλεία και την Δυτ. Ελλάδα μετά και τη νέα συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη στην Αθήνα; Απολύτως κανένας!

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Γαβράς φανερά απογοητευμένος από τις δυσάρεστες εξελίξεις και τις «περιπέτειες» στις οποίες μπαίνει το έργο με ορισμένες εργολαβίες που εξακολουθούν να βρίσκονται στον «αέρα» και να είναι ακόμη και σήμερα αμφίβολη η τύχη τους.

Η Νέα Δημοκρατία με δικές της παρεμβάσεις αλλά και ερωτήσεις στην Βουλή δεν «καυτηρίαζε» μόνο αυτή την άκαμπτη και ζημιογόνα στάση του Υπουργού για το έργο, αλλά είχε προειδοποιήσει άμεσα ότι η κατασκευή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Και δυστυχώς και για εμάς και για το έργο και για την κυβέρνηση που «σφύριζε αδιάφορα» μέρα με την μέρα επιβεβαιωνόμαστε αναφέρει ο κ. Γαβράς και συνεχίζει:

Πήρανε ένα έργο σχεδόν έτοιμο και εξ ολοκλήρου για την δημοπράτησή του, που σήμερα θα βρισκόταν στην τελική ευθεία της υλοποίησής του. Το πήρανε και αφού το… κομματιάσανε μη αντιλαμβανόμενοι την σπουδαιότητά του, άρχισαν να το… μοιράζουν σε ημετέρους, με πρώτο και καλύτερο τον αφερέγγυο κ. Καλογρίτσα που τώρα θέτουν (και δικαίως) εκτός οι διαδικασίες για την κύρωση των συμβάσεων.

Από την άλλη πλευρά με απίστευτο πολιτικό θράσος και απαξιωτικό ύφος ο κ. Σπίρτζης ήθελε πάντα να κάνει του… «κεφαλιού του» αγνοώντας τις ανησυχίες των τοπικών φορέων και την επιφυλακτικότητά τους για το έργο. Κάθε φορά κυβέρνηση και Σπίρτζης έδιναν παρατάσεις, ζητούσαν πίστωση χρόνου και διαβεβαίωναν ότι «πάμε καλά».

Μαζί του και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι λες και ζουν σε έναν άλλο τόπο, κάθε φορά έβγαιναν να «διασκεδάσουν» τις εντυπώσεις επαναλαμβάνοντας τον καθησυχασμό Σπίρτζη. Και να που φθάσαμε…

Η ίδια αυτή εικόνα επαναλαμβάνεται και μετά την προχθεσινή συνάντηση. Χωρίς ουσία και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη τι θα γίνει με τις εργολαβίες που ακυρώνονται,  και κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν και… «ονειρεύονται» να ανέβουν στις μπουλντόζες όταν θα ξεκινά το έργο. 

Μόνο που για τους κατοίκους της Ηλείας, αυτοί και τα όσα απαράδεκτα έχουν κάνει για το μεγαλύτερο έργο στον τόπο, δεν είναι παρά ένας «εφιάλτης». Που ζούμε καθημερινά όλοι, μέχρι να μας απαλλάξουν από την πολιτική τους παρουσία και ανευθυνότητα, κατέληξε ο κ. Γαβράς.

Εσείς «ονειρεύεσθε» μπουλντόζες αλλά για την Ηλεία είστε ο «εφιάλτης» του έργου!
myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!