26Ιούνιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Πάγια η θέση μας για γερμανικές αποζημιώσεις

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Πάγια η θέση μας για γερμανικές αποζημιώσεις

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επισκέπτεται την Αθήνα από το απόγευμα της Πέμπτης.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη από την καγκελάριο, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε την πάγια θέση της Ελλάδας σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.

«Μένω στην πάγια θέση της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις και πρέπει να λυθούν στο αρμόδιο δικαστικό φόρουμ με βάση τον διεθνή και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», σημείωσε.

«Σας καλωσορίζω στην προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι ιδιαίτερη χαρά, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να ανταποδώσω τη θερμή φιλοξενία στο Βερολίνο, στο 18 Ιανουαρίου του 2016. Συνέβη κάτι τότε, που ήταν πολύ σημαντικό. Διαλύθηκαν κάποιες παρανοήσεις, για μια ήδη ειλημμένη απόφαση της Ελλάδας να παραμείνει στην Ε.Ε., στην Ευρωζώνη...

Ακολουθήσαμε σταθερά πορεία, κάνοντας πολλές θυσίες, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Μετά την άρση των παρανοήσεων, η Γερμανία μας στήριξε στην προσπάθειά μας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

4678132

4678136

4678139

newsbeast.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!