17Σεπτέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Αιμίλιος Κακλαμάνος: Με αφορμή την επίσκεψη του Βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπαξεβανάκη στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Αιμίλιος Κακλαμάνος: Με αφορμή την επίσκεψη του Βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπαξεβανάκη στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης

Με αφορμή την προεκλογική, όπως αποδείχτηκε, επίσκεψη του Βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπαξεβανάκη, συνοδευόμενου από το Διοικητή του ΓΝ Πύργου κ. Διαμαντόπουλο, στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης στις 11/6/2019, φάνηκε για μια ακόμη φορά το πόσο μακριά από τα πραγματικά προβλήματα εργαζομένων και ασθενών βρίσκονται τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να πειστούμε ότι α) η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το 2010-2012 χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ και β) ότι εάν έρθει στην εξουσία η ΝΔ τότε όλα θα γίνουν χειρότερα. Ωστόσο, στις ερωτήσεις που ετέθησαν, δε λάβαμε ουδεμία σοβαρή απάντηση:

- Για τις τεράστιες οικονομικές ελλείψεις των Υγειονομικών Δομών του Νομού, μάθαμε ότι η χώρα χρεοκόπησε κι επομένως δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάμε να καλυφθούν όλα τα αυτονόητα όπως ή θέρμανση το χειμώνα και η δροσιά το καλοκαίρι. Είναι όμως ρεαλιστικό να ξοδεύουμε 4δις το χρόνο για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, γιατί υπάρχει η απειλή της Τουρκίας!

- Για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία του Νομού, και οι οποίες λόγω του καθεστώτος της 1 πρόσληψης για κάθε 1 αποχώρηση δεν πρόκειται να καλυφθούν ποτέ, δεν υπήρχε απάντηση.

- Όπως επίσης δε λάβαμε απάντηση για το γεγονός ότι ελάχιστα 24ωρα πριν διαλυθεί η Βουλή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τη μετακίνηση στην Πάτρα του μοναδικού πνευμονολόγου του ΓΝ Πύργου ο οποίος πραγματοποιεί ενδοσκοπήσεις.

- Παράλληλα μάθαμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν γίνει μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις κλπ αλλά ακολουθείται μια φιλολαϊκή πολιτική καθώς μέσα από τα ματωμένα πλεονάσματα (για τα οποία ο κ. Μπαξεβανάκης είναι υπερήφανος) μοιράστηκαν κάποια ψίχουλα σε ευπαθείς κυρίως ομάδες.

Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς του Νομού έχουμε βιώσει και βιώνουμε στο πετσί μας όλη την αντιλαϊκή πολιτική και τη σταδιακή συνειδητή διάλυση της Δημόσιας Υγείας την οποία τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εφάρμοσαν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ντροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με την πολιτική που εφήρμοσε ξέπλυνε την ακροδεξιά (ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή κλπ) και έστρωσε το δρόμο στη ΝΔ, να εκβιάζει το λαό να τον ξαναψηφίσει για να μην έρθει η «δεξιά». Είναι ντροπή όλοι αυτοί οι οποίοι μαζί ψήφισαν κι εφήρμοσαν τόσα μνημόνια και τόσα αντιλαϊκά μέτρα, να προσπαθούν να μας πείσουν ότι διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους.

Η μόνη λύση για όλο το λαό, είναι να μη συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα και τη μιζέρια αλλά να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε με βάση το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας. Να μην εγκλωβιστούμε στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ αλλά να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ στις 7 Ιούλη! Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς και να βάλουμε εμπόδιο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρει όποια κυβέρνηση κι αν έρθει!

ΥΓ. Αν ο κ. Μπαξεβανάκης ενδιαφερόταν πραγματικά και όχι προεκλογικά για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του ΚΥ Γαστούνης, θα μπορούσε να είχε πληροφορηθεί για αυτά πολύ νωρίτερα (πχ από την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 12/4/2019) και να είχε ασχοληθεί με την επίλυσή τους... Όταν ακόμη δεν ήταν προεκλογική περίοδος...

Αιμίλιος Κακλαμάνος,

Αγροτικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης,

Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών,

Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ Πύργου,

Στέλεχος του ΚΚΕ,

μέλος του ΤΣ Ηλείας της ΚΝ

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!