17Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Τεχνολογία | Μετατρέψτε το κινητό σας σε... Game Boy

Τελευταία νέα ειδήσεις ενημέρωση για την τεχνολογία, διαδίκτυο υπολογιστές κινητά smartphones

Μετατρέψτε το κινητό σας σε... Game Boy

Περισσότεροι από 600 εκατομμύρια χρήστες έξυπνων κινητών τηλεφώνων και tablets χρησιμοποιούν τις προηγμένες τεχνολογικά συσκευές τους για να… παίζουν παιχνίδια.

Για το λόγο αυτό μια ομάδα προγραμματιστών από το Λος Άντζελες αποφάσισε να δημιουργήσει μια θήκη για iPhones, η οποία θα τα μετατρέπει στα παλιά (κι αγαπημένα για πολλούς) Nintendo Game Boy.

Το όνομά της είναι «Smart Boy» και μεταξύ άλλων θα επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν τα ήδη υπάρχοντα Game Boy και Game Boy Color παιχνίδια που υπάρχουν στις συσκευές τους.

Τη θήκη αυτή,όπως αναφέρει το newsbeast.gr, δημιούργησε η ανεξάρτητη εταιρεία προγραμματιστών hardware βιντεοπαιχνιδιών, Hyperkin και σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής MailOnline, αρχικά η ιδέα αποτελούσε απλά ένα πρωταπριλιάτικο αστείο.

Ωστόσο, χάρη στη δημοτικότητα και τη ζήτηση που προέκυψε για το πραγματικό προϊόν, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να το κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ο product developer της Hyperkin, Chris Gallizzi, αναφέρει σε ένα δελτίο Τύπου: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ρετρό συσκευή, η οποία θα μπορεί να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε ‘οπλοστάσιο’ των σύγχρονων gamers. Προς το παρόν το Smart Boy βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο ανάπτυξης και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί –αρχικά- μόνο σε iPhone 6 Plus».

Όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κάποια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του προϊόντος.

Όταν το αυθεντικό Game Boy πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ πριν από μερικές δεκαετίες, πούλησε ένα εκατομμύριο μονάδες μέσα στον πρώτο μήνα.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!