23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | SOS από τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου-Ολυμπίας: "Η πολύμηνη συσσώρευση του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων οδηγεί σε τύφο και λεπτοσπείρωση"

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

SOS από τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου-Ολυμπίας: "Η πολύμηνη συσσώρευση του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων οδηγεί σε τύφο και λεπτοσπείρωση"

SOS από τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου-Ολυμπίας: "Η πολύμηνη συσσώρευση  του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων οδηγεί σε τύφο και λεπτοσπείρωση"

Χθες 3-4-2015 συνεδρίασε σε έκτακτη σύσκεψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, με μοναδικό θέμα τη μή αποκομιδή των απορριμμάτων από τη πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα του Πύργου.

Το Δ.Σ. εκτίμησε ομόφωνα ότι το πρόβλημα έφτασε πλέον στο έπακρο. Τα αποτελέσματα της παραμονής των χιλιάδων τόνων απορριμμάτων σε κάθε γωνιά της πόλης και των χωριών του δήμου είναι ήδη τραγικά με ορατό το κίνδυνο περαιτέρω επιδείνωσής τους.

Ο Σύλλογός μας επανειλημμένα, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις του λειτουργήματός του και του κοινωνικού του ρόλου, κατήγγειλε την παρατεταμένη συσσώρευση των απορριμμάτων, εξήγησε τους άμεσους και σημαντικούς κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία η μή αποκομιδή τους και εξέδωσε οδηγίες προς τους δημότες.

Η πολύμηνη συσσώρευση του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων σε όλο το δήμο, σε χώρους συνάθροισης, υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λ.π. σε συνδυασμό με την ιδία σήψη, την αύξηση της θερμοκρασίας και την παρουσία αδέσποτων ζώων, τρωκτικών και εντόμων, θα οδηγήσει σύντομα και σίγουρα σε επικίνδυνες επιδημίες και λοιμώξεις ( τύφος, παρατύφος, εντερίτιδες, λεπτοσπείρωση κ.λ.π.), όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει.

Εκτιμούμε πως δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω αναμονής. Πρέπει άμεσα, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

ΚΑΛΟΥΜΕ για ακόμη μία φορά όλους τους αρμόδιους φορείς για την ΑΜΕΣΗ αποκομιδή των σκουπιδιών.

Αγαθό μεγαλύτερο της υγείας δεν υφίσταται και γι΄αυτό οφείλετε τώρα να απαλλάξετε τους πολίτες από τη μάστιγα των αποβλήτων. Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη τυχόν εξάπλωση επιδημιών και μολυσματικών νόσων που θα ενσκύψουν στη πόλη.

Ο Σύλλογός μας, έχοντας επανειλημμένα προειδοποιήσει, ενημερώσει και εγκαλέσει γι΄αυτό τους αρμοδίους, ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν νοσηρές καταστάσεις που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας


Νίκος Κατσαρός    Χρήστος Γιαννικούλης

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!