23Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: Εγκληματικό λάθος η καύση των απορριμμάτων.

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: Εγκληματικό λάθος η καύση των απορριμμάτων.

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: Εγκληματικό λάθος η καύση των απορριμμάτων. Άμεση προτεραιότητα η αποκομιδή των απορριμμάτων πλησίον των σχολείων και η απολύμανση.

Άμεση προτεραιότητα η αποκομιδή των απορριμμάτων πλησίον των σχολείων και η απολύμανση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας, θεωρεί αναγκαίο να επανέλθει στο θέμα της άθροισης των απορριμμάτων, όχι μόνο για να τονίσει για μια ακόμα φορά την ανάγκη άμεσης και πλήρους αποκομιδής τους, αλλά και για να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο από την ανεξέλεγκτη καύση των σκουπιδιών η οποία τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς επιλέγεται αυθαίρετα από αρκετούς πολίτες ως λύση στο πρόβλημα της παρατεινόμενης συσσώρευσής των.

Συγκεκριμένα είναι γνωστό, ότι η καύση των πλαστικών τμημάτων των σκουπιδιών, προκαλεί την απελευθέρωση εξαιρετικά τοξικών ουσιών, ιδίως καρκινογόνων διοξινών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικά προβλήματα υγείας τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Ακόμη και η καύση των υπολοίπων τμημάτων των απορριμμάτων, όπως το ξύλο, προκαλεί την άθροιση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα τα οποία μπορούν να βλάψουν τις αεροφόρους οδούς ιδίως σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Συνεπώς η καύση των απορριμμάτων εντός του Δήμου αποτελεί εγκληματική, ανεύθυνη πρακτική η οποία προξενεί πολύ περισσότερα προβλήματα απ΄ όσα ενδεχομένως πιστεύουν κάποιοι πολίτες ότι μπορεί να επιλύσει. Καλούμε συνεπώς όλους τους συμπολίτες μας να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και όχι μόνο να αποφεύγουν τέτοιου είδους πρακτικές αλλά και να αποτρέπουν όσους από τον κοινωνικό τους περίγυρο καταφεύγουν σε αυτές.

Επιπρόσθετα ο Ι.Σ.Π.Ο. τονίζει την ανάγκη να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα, κατά την μερική αποκομιδή των απορριμμάτων, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, στην απομάκρυνση τους από θέσεις κοντά σε σχολειά και παιδικούς σταθμούς ώστε την επόμενη εβδομάδα τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν. Επίσης είναι αναγκαίο την απομάκρυνση των απορριμμάτων, να ακολουθήσει απολύμανση με χλωριούχα διαλύματα, όχι μόνο της εστίας εναπόθεσής τους αλλά και του προαύλιου τουλάχιστον χώρου των σχολείων. Ανάλογη απολύμανση πρέπει να ακολουθεί την αποκομιδή από κάθε σημείο της πόλης. Η απολύμανση μόνο με ασβέστη δεν αρκεί.

Ο Ι.Σ.Π.Ο. καλεί τους αρμόδιους να υλοποιήσουν άμεσα τα παραπάνω μέτρα ώστε να διασφαλισθεί η υγεία των παιδιών και των πολιτών, από του κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία των αθροιζόμενων απορριμμάτων πλησίον των σχολείων αλλά και πολλών σημείων της πόλης.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Κατσαρός Χρήστος Γιαννικούλης

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!