20Ιούλιος2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | Τεστ προβλέπει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στους 30άρηδες – Κάντε το κι εσείς!

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

Τεστ προβλέπει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στους 30άρηδες – Κάντε το κι εσείς!

Τεστ προβλέπει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στους 30άρηδες – Κάντε το κι εσείς!

Η γυμναστική βοηθά να διατηρήσουμε τη σωματική μας υγεία και την ψυχική μας ευεξία, να παραμείνουμε σε ιδανικό βάρος αλλά και να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης.

Είναι ένα από τα βασικότερα μέτρα πρόληψης που πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε κάθε είδους προβλήματα υγείας στο μέλλον, όπως αναφέρει το onmed.gr. Έχει άλλωστε αποδειχθεί επιστημονικά ότι η γυμναστική μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού, διαβήτη τύπου 2, ορισμένων μορφών καρκίνου, οστεοαρθρίτιδας, κατάθλιψης, άνοιας και όχι μόνο.

Οι ειδικοί συνιστούν να γυμναζόμαστε καθημερινά, συμπληρώνοντας τουλάχιστον 2,5 ώρες σωματικής άσκησης την εβδομάδα. Δυστυχώς, όμως, πολλοί από εμάς δεν τηρούμε αυτήν την οδηγία.

Εσείς σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεστε;

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Ινστιτούτο Κούπερ του Ντάλας (Τέξας) υπέδειξε ότι ένα απλό τεστ που απευθύνεται σε όλους τους 30άρηδες μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας χρόνια μετά.

Τι πρέπει να κάνετε

  • Εάν είστε άνδρας, θα πρέπει να καλύψετε απόσταση 1,6 χιλιομέτρων (1 μίλι) με γρήγορο τρέξιμο σε 8 λεπτά ή και λιγότερο.
  • Εάν είστε γυναίκα, θα πρέπει να καλύψετε απόσταση 1,6 χιλιομέτρων (1 μίλι) με γρήγορο τρέξιμο σε 9 λεπτά ή και λιγότερο.

Εάν τα καταφέρετε, σημαίνει ότι βρίσκεστε στο ανώτερο 50% της ηλικιακής σας ομάδας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, οι άνδρες που κάλυψαν την απόσταση σε περισσότερο από 10 λεπτά και οι γυναίκες που κάλυψαν την απόσταση σε περισσότερο από 12 λεπτά αντιμετώπιζαν κατά 30% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή να χάσουν τη ζωή τους από καρδιοπάθεια εντός των επόμενων 30 ετών.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!