23Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | Δυτ.Ελλάδα: Μέσω ηλεκτρονικών γνωματεύσεων δεκτό από τον ΕΟΠΥΥ το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

Δυτ.Ελλάδα: Μέσω ηλεκτρονικών γνωματεύσεων δεκτό από τον ΕΟΠΥΥ το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό

Δυτ.Ελλάδα: Μέσω ηλεκτρονικών γνωματεύσεων δεκτό από τον ΕΟΠΥΥ το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό

Από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα, ο ΕΟΠΥΥ θα δέχεται μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για την παροχή και αποζημίωση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού που αφορά σε επιθέματα κατακλίσεων.

Τα επιθέματα κατακλίσεων κοστίζουν περίπου 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τους ασφαλισμένους, όπως αναφέρει το patrastimes.gr. Πρόκειται για αναλώσιμο υλικό που χορηγείται για την αντιμετώπιση έλκους (πληγής) σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα, διαταραχή θρέψης, βαριά αναιμία, σε χρόνιους αναπνευστικούς ασθενείς, καρκινοπαθείς, διαβητικούς, ορθοπεδικούς ασθενείς με κατάγματα λεκάνης, σπονδυλικής στήλης και κάτω άκρων, νευροχειρουργικούς ασθενείς σε ακινησία, τετραπληγικούς, παραπληγικούς ασθενείς.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού γνωστοποιεί στους γιατρούς ότι πρέπει να εγγραφούν στο σύστημα αλλά και τους ασφαλισμένους ότι από την Τετάρτη, 15 Ιουλίου δεν θα γίνονται δεκτές χειρόγραφες γνωματεύσεις για τα επιθέματα κατακλίσεων. Μάλιστα, ζητεί από τους γιατρούς που συνταγογραφούν να συμπληρώνουν πρόσθετη ηλεκτρονική φόρμα με επισυναπτόμενη εικόνα του έλκους του ασθενή για την έγκριση της γνωμάτευσης.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!