24Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | Κρούσματα κολίτιδας και γαστρεντερίτιδας στα χωριά του Πύργου

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

Κρούσματα κολίτιδας και γαστρεντερίτιδας στα χωριά του Πύργου

Κρούσματα κολίτιδας και γαστρεντερίτιδας στα χωριά του Πύργου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για μια ακόμα φορά, όσον αφορά το θέμα της μη αποκομιδής των απορριμάτων από τις περιοχές γύρω από τον Πύργο και στα χωριά, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ.Κατσαρός Νίκος.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο myilianews.gr, και στα υπόλοιπα ΜΜΕ του Νομού, ο κίνδυνος παραμένει ακόμα ενεργός, παρά το γεγονός ότι μέσα στην πρωτεύουσα η αποκομιδή γίνεται κανονικά.

Το πρόβλημα στα γύρω χωριά ακόμα και σήμερα παραμένει άλυτο, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα καμία ενέργεια για την αποκομιδή των απορριμάτων, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και κολίτιδας, κατάσταση η οποία επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα λόγω της συνεχόμενης αύξησης της θεροκρασίας η οποία αγγίζει τους 36 και 37 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα για το πρόβλημα αυτό, ο κ.Κατσαρός δήλωσε στο myilianews.gr:

"Ένα θέμα που θέλουμε να θέσουμε ξανά στην κουβέντα είναι αυτό των σκουπιδιών. Όπως είχαμε τονίσει και γνωρίζετε πολύ καλά, ναι μεν φύγανε τα σκουπίδια από το κέντρο της πόλης αλλά παραμένουν επί μακρών στις παρυφές της πόλης και στα χωριά. Ότι κινδύνους είχαμε πει ότι έχουμε να πάρουμε εμείς που μένουμε μέσα στον Πύργο, έχουν και οι συνάνθρωποί μας στα χωριά και ότι κάποιο κουνούπι, μύγα, σκνίπα ή και κάποιο ποντίκι δε θα διαλέξει ποια διαδρομή θα πάρει για να έρθει μέσα στην πόλη.
Παραμένει λοιπόν, ένας μεγάλος όγκος σκουπιδιών στους δρόμους γενικώς και στα χωριά χύμα πεταμένα , με ότι αυτό συνεπάγεται. Δε θέλω να σας δώσω τους κινδύνους, έχουμε μιλήσει επανηλλειμένα, ισχύουν και τώρα δύο φορές μάλιστα που οι θερμοκρασίες ακουμπάν τους 37 και 38 βαθμούς.

Αφορμή για να σας κάνουμε αυτή τη δήλωση σήμερα για να την επεκτείνουμε και στους καθ'ύλην αρμόδιους, που είναι η Δημοτική Αρχή αλλά και η Εισαγγελία, είναι ότι κάποιοι συνάδελφοί μας εντόπισαν μια αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας και κολίτιδων οι οποίες παρότι είναι αυξημένες αυτή την περίοδο, λόγω του καλοκαιριού δηλαδή, ωστόσο πιθανότατα να έχουμε και σαν αιτία την μη αποκομιδή των απορριμμάτων μέσα από τα τρωκτικά που κυκλοφορούν, μέσα από τις μύγες, τις σκνίπες κ.ο.κ..

Θα θέλαμε λοιπόν να ξαναπούμε στη Δημοτική Αρχή άμεσα να προχωρήσει στην άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων και να γίνει ένας σωστός καθαρισμός.
Δε θέλω να ξανατονίσω ούτε τους κινδύνους που έχουμε πει επανηλλειμένως ούτε τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να φύγουν τα σκουπίδια από την πόλη και από τα περίχωρα. Δε χρειάζεται να φτάσουμε να θρηνήσουμε κάποιο θύμα.

Ξαναλέω χωρίς επιφύλαξη, να κινητοποιηθούμε ξανά για το ίδιο πρόβλημα, ούτε να εφησυχάσουμε επειδή δεν έχουμε τα σκουπίδια μπροστά μας, στα πόδια μας και δίπλα στην πόρτα μας. Έχουμε σκουπίδια στο δρόμο προς το Κατάκολο, στην Εθνική Οδό, έχουμε στα χωριά γύρω γύρω και κάποιοι συμπολίτες μας πηγαινοέρχονται σε αυτά τα χωριά και μπορούν να μεταφέρουν το οτιδήποτε με τα παπούτσια τους, τα ποντίκια δεν διαλέγουν διαδρομές, κ.ο.κ..

Είναι σημαντικό το θέμα, σοβαρό και χωρίς να θέλουμε να δημιουργήσουμε κάποια κατάσταση επικινδυνότητας ή πανικού στους συμπολίτες μας, από ενδείξεις που υπάρχουν στον ιατρικό κόσμο, έχουμε αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας και αυτό είναι ένα θέμα. Είναι θέμα δημόσιας υγείας και αυτό είναι πρωταρχικό θέμα. Από την αρχή το προχωρήσαμε, θα το προχωράμε πάντα για το καλό των συμπολιτών μας."

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!