22Φεβρουάριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας για τα τεστ δυσανεξίας

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας για τα τεστ δυσανεξίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας για τα τεστ δυσανεξίας

Το τελευταίο διάστημα, έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας προκειμένου να χάσουν τα περιττά κιλά τους, καταφεύγουν σε διάφορες μεθόδους και σε μη ειδικούς επαγγελματίες της υγείας και της διατροφής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας θεωρεί καθήκον του να ενημερώσει για τους κινδύνους που απορρέουν από την εφαρμογή μη επιστημονικών και μη αποδεδειγμένων μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας ενδεχόμενης τροφικής δυσανεξίας, οι οποίες προτείνονται και εφαρμόζονται από διάφορους πλανόδιους αυτοαποκαλούμενους «ειδικούς», μεταξύ των άλλων και στην δική μας περιοχή ευθύνης. Οι ανωτέρω μέθοδοι πέραν του ότι στερούνται τεκμηριωμένης αποτελεσματικότητας εγκυμονούν τον κίνδυνο να οδηγηθεί ο εξεταζόμενος σε επί μακρόν αδικαιολόγητη διατροφική στέρηση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, την οποία θα του προτείνει ο «ειδικός», με εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για την υγεία του.

Ο Ι.Σ.Π.Ο σκοπεύει να επανέλθει εκτενέστερα επί του θέματος με συνέντευξη τύπου και επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει, αν παραστεί ανάγκη, κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προασπίσει την δημόσια υγεία, όπως υποχρεούται εκ του θεσμικού του ρόλου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Κατσαρός Χρήστος Γιαννικούλης

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!