25Μάιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: "Σταματήστε επιτέλους να εκθέτετε σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία"

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: "Σταματήστε επιτέλους να εκθέτετε σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία"

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: "Σταματήστε επιτέλους να εκθέτετε σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία"

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας επανέρχεται για πολλοστή φορά στο θέμα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων από τα περίχωρα και τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύργου, εκφράζει δε την οργή και τον αποτροπιασμό του για την υφιστάμενη κατάσταση.

Δυστυχώς φτάσαμε στα τέλη Ιούλη με τα θερμόμετρα στους 40 βαθμούς και τα τρωκτικά, οι μύγες, τα έντομα και οι γάτες συνεχίζουν να κάνουν πάρτι στους τόνους των απορριμμάτων που παραμένουν συσσωρευμένοι από έτους στις παρυφές της πόλης και στα χωριά του Δήμου.

Εάν ο κίνδυνος εξάπλωσης μολυσματικών νόσων ήτο εμφανής το Μάρτη όπως είχαμε προειδοποιήσει, σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε πραγματικός και χτυπά τις πόρτες των πολιτών. Συνάδελφοι, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, καταγγέλουν καθημερινά πολλαπλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας, πυρετικών κινήσεων, δερματικών παθήσεων κ.λ.π. αλλά και άλλα σοβαρότερα κρούσματα.

Περιττεύει να πούμε για μια φορά ακόμη ότι χρειάζεται άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από τα περίχωρα της πόλης. Κινδυνεύει η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας. Φτάνει πια με το θέατρο που παραλόγου. Μαζέψτε τα σκουπίδια εδώ και τώρα.

Η έκκλησή μας αυτή απευθύνεται στη Δημοτική αρχή, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στον αρμόδιο Υπουργό κο Βούτση, στον Υπουργό Υγείας κο Κουρουμπλή ως και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Είναι επιεικώς απαράδεκτο το 2015 να υπάρχουν συνθήκες υγιεινής τριτοκοσμικές σε μια πρωτεύουσα Νομού και σε μία περιοχή 50.000 κατοίκων. Κάνουμε επίσης έκκληση στους κατοίκους των χωριών αλλά και της πόλης του Πύργου όπως εφαρμόζουν τα μέτρα προφύλαξης που ο Σύλλογός μας έχει επανειλημμένα δημοσιεύσει.
Ο Ιατρικός Σύλλογος εκ του ρόλου του, θα παραμείνει σταθερός διεκδικητής του δικαιώματος των πολιτών να ζούν σε μια καθαρή πόλη.


Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Κατσαρός Χρήστος Γιαννικούλης

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!